Студенти от Академията в конкурс за проект на табела за „Алея Журналист"

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 30 януари 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Студенти от Академията в конкурс за проект на табела за „Алея Журналист"

Дружеството на журналистите и кореспондентите №33 - Бургас организира конкурс за изработване на табела за "Алея Журналист" в Морската градина. В конкурсът могат да участват студенти от I и II курс от филиала на Националната художествена академия в Бургас без ограничения в специалността, която изучават.

Условия за участие: кандидатите трябва да нарисуват проект за табела с име "Алея Журналист". Размерът на табелата е 60 см. по хоризонталната част и 40 см. по вертикалната.

Времетраене на конкурса - от 30-ти януари до 15-ти февруари 2020 година включително.

Проектите трябва да бъдат предадени във филиала на НХА. Най-добрият проект ще бъде определен от жури в състав - проф. Георги Янков - ректор на НХА, Веселина Илиева - главен архитект на Община Бургас, Добрин Вътев - председател на Дружеството на художниците в Бургас. Победителят ще получи награда, осигурена от Дружеството на журналистите и кореспонденти №33 - Бургас. Името му ще бъде обявено на 2-ри март 2020 г.
Проектите на всички участници в конкурса ще бъдат подредени в изложба в залата на филиала на НХА в Бургас.

"Алея Журналист" започва вдясно от Пантеона, минава покрай Детския кът и излиза на алеята пред Летния театър в Морската градина. Тя бе именувана с решение на Общинския съвет.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2143 Последна промяна: 15:23:29, 29 януари 2021