Морското училище участва с модел на катер в „Базар на професиите“

Размер на шрифта: A A A Назад
петък, 14 февруари 2020
Публикувано от: Стефан Минчев
Морското училище участва с модел на катер в „Базар на професиите“

* Пристигнаха новите униформи на неговите ученици

 

По атрактивен и интересен начин ще се представи Морското училище на информационния форум "Базар на професиите" в Бургас. В събота, 15 февруари, от 10.30 ч. в Младежкия дом неговите ученици ще покажат действащ модел на катер, който се управлява с джойстик.

Умаленият плавателен съд е изработен в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола". Училището ще се представи с мултимедия, а в презентациите ще участват двама ученици от специалността "Корабоводене и корабни машини и механизми /КММ/" и двама от "Митническа и данъчна администрация". Те ще бъдат облечени с новите си униформи, които бяха получени буквално преди броени дни.

Облеклата са два вида - ежедневно, което е от синьо трико с емблемата на училището, и официално, което е изработено по всички стандарти и изисквания за морската парадна униформа.

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г.

От 1 септември гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

 

На снимките:

 

* Учителят по математика и информационни технологии Мустафа Ебазир демонстрира новите униформи.

 

* Действащият модел на катер, който се управлява с джойстик.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1626 Последна промяна: 15:23:29, 29 януари 2021