Община Бургас защити още един проект пред Фонд „Социална закрила"

Понеделник, 6 Април 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

                Общинска администрация Бургас спечели проект по Фонд "Социална закрила". Благодарение на него ще бъдат подобрени условията на труд на представителите на уязвимите групи, а също така и обема и качеството на услугите, които се предлагат.

                Богатият набор от високотехнологични и иновативни устройства ще бъде допълнен с мощен и надежден диктофон. А той ще бъде особено важен във време на спазване на социална дистанция и нарастване на броя на хората, които се нуждаят от подкрепа. Благодарение на него, интервютата на гражданите и служебните лица, както и протоколирането на заседания на комисии и работни групи, ще бъдат съхранявани, без да се налага да се изважда лист и химикал или пък да се докосва екрана или клавиатурата на "умно" устройство". Така се подобрява хигиената и личната безопасност на работещите с тази важна информация. Тъй като джаджата е разработена да се ползва от напълно незрящи професионалисти, нейното почистване и дезинфекция е лесно и не намалява жизнения цикъл. А използването лесно - с натискане само на един бутон.

                Фонд "Социална закрила" е създаден към Министерството на труда и социалната политика. Неговата цел е да финансира различни проекти на физически лица, сдружения с нестопанска цел, институции при решаването на важни социални проблеми.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2344 Последна промяна: 15:23:30, 29 януари 2021