В Морското училище пътуват виртуално с кораб и творят онлайн

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 13 април 2020
Публикувано от: Стефан Минчев
В Морското училище пътуват виртуално с кораб и творят онлайн

Виртуална разходка с кораба "Радецки" в Козлодуй ще направят учениците от  Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" в Бургас.

Това е част от дистанционното обучение, което бе въведено на 16 март с извънредните мерки във връзка с пандемията от коронавирус.

От днес до четвъртък, включително, всички ученици, вместо във ваканция, преминават в облекчен режим на онлайн обучение и ще се занимават с образователно-забавни дейности.

В Морското училище ще правят виртуални разходки - в архитектурно-музеен резерват Царевец, в Странджа, ще гледат филма "Иисус от Назарет". Онлайн тренировките по фитнес и бодибилдинг също са застъпени в часовете.

Днес учителката по руски език и история Сюзана Серпуховитина проведе интересни творчески занимания с част от учениците.

Възпитаници от професионалната гимназия се запознаха с традициите и обичаите на Лазаровден и Цветница.

"Изработихме картини и венци с цветя. Те сътвориха уникални и неповторими картини", обясни Серпуховитина.

В арт заниманията са взели участие предимно момичета. София, Мирослава и Христо са от 10А клас, а Татяна, Десислава и Михаела - от 8Б клас.

В четвъртък по традиция се боядисват яйца за предстоящия празник - Великден. Учители и ученици ще направят видео разговор в Microsoft Teams и ще боядисват заедно яйца.

 

Ето какво заяви инж. Христина Жабова, директор на ПГМКР "Свети Никола":

Уважаеми родители, през последните седмици се наложи да тестваме нашите възможности. Всички наши педагогически методики, знания и умения, бяха поставени на изпитание.

В тази неочаквана ситуация, ние, учителите от ПГМКР "Свети Никола", положихме неимоверни усилия, за да влезем във вашите домове онлайн! Работихме денонощно, за да продължи учебният процес!

Но това нямаше да се случи без вас, родители! Ние не можем да се справим без вашето отговорно отношение и помощ. Научихме нови методи и приложихме иновативни похвати, но Вие ни подкрепихте. Всеки ден тествахме себе си, но Вие ни окуражавахте!

Сега повече от всякога, всички ние, си дадохме сметка какво значи "заедно" и колко страшни могат да бъдат самотата и изолацията.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2297 Последна промяна: 15:23:30, 29 януари 2021