Кметът Николов пред словашкия посланик: Бургас е по-сигурен от много други европейски региони

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 24 юни 2020
Публикувано от: Стефан Минчев
Кметът Николов пред словашкия посланик: Бургас е по-сигурен от много други европейски региони

Днес кметът Димитър Николов се срещна с посланика на Словакия у нас Негово Превъзходителство Мануел Корчек. Дипломатът е на обиколка по Южното Черноморие - едно от любимите места за летуване на неговите сънародници. Той си спомни, че за последно е посещавал Бургас през далечната 1988 г. и отправи комплименти за днешната му визия.

"Хората от Словакия искат да пътуват, много от тях до българското Южно Черноморие", каза посланикът и се поинтересува от подготовката на туристическия сезон и условията за безопасно летуване тук.

"Бургас и регионът са свързани емоционално със Словакия още от времето преди демократичните промени. Имаме трайни познанства и много общи спомени. Словаците традиционно посещават нашия бряг, като идват не само по въздух, а и с лични автомобили и автобуси. По отношение на здравната сигурност мога да ви кажа, че нивото на заболеваемост в Бургас е много под средното за страната. Мерките, които взехме, дадоха ефект. На финал сме с масово тестване на хиляди хора от града и региона, което дотук показва, че под 1 % от населението ни се е срещало с КОВИД - 19. Това ни прави много по-сигурни от редица други европейски държави и региони. Надявам се през юли да бъдат възстановени и самолетните полети между Бургас и Братислава", каза кметът Николов. 

В двустранната среща участва и бургаският зам.-кмет по култура, туризъм и спорт Диана Саватева. 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1673 Последна промяна: 15:23:31, 29 януари 2021