Велосипед за 80-годишния юбилей на голям шампион по колоездене

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 25 юни 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
Велосипед за 80-годишния юбилей на голям шампион по колоездене

Марков велосипед за 80-годишния си юбилей, който чества днес, получи големият шампион по колоездене Димитър Николов.

Подаръкът е от неговите съотборници и приятели от клуб "Черноморец", където премина славната кариера на 11-кратният шампион на България на шосе и писта.

Юбилярът получи подаръци и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов. Връчи му ги зам.-кметът по "Култура, туризъм и спорт" Диана Саватева. 

Великият колоездач беше уважен и от началник отдел "Спорт" Веселина Деведжиева и Георги Маринчев - зам.-председател на постоянната комисия по "Спорт, деца и младежки дейности" в Общинския съвет. Да споделят тържеството бяха се събрали цяла плеяда от титуловани колоездачи от миналото, между които Димо Ангелов, Агоп Агопян, Пламен Димитров, Недялко Стоянов, треньорът Васил Димитров, спортният деятел и дългогодишен спортен ръководител в Бургас Васил Стоянов и други.

"Имам две прекрасни дъщери, трима внуци, внучка и две правнучки. Чуствам се във форма. Всеки ден продължавам да навъртам по 10-15 километра с колелото. Тръпката си остава!", заяви легендарният бургаски колоездач, който в дългогодшната си кариера има спечелени Спартакиада през 1964 година, носител на купи "Букурещ", "Тула" и "Москва", 9 пъти е участник в международната колоездачна обиколка на България, в която печели етап през 1962 година.

 

 

Велизар Маджаров

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1935 Последна промяна: 15:23:31, 29 януари 2021