Стартира изпълнението на проекта "Подкрепи една мечта“

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 30 юли 2020
Публикувано от: Радостин Рачев
Стартира изпълнението на проекта "Подкрепи една мечта“

Стартира изпълнението на проекта "Подкрепи една мечта - Насърчаване на социалното включване, чрез успешна личностна и професионална реализация", № 2020-1-BG01-KA105-078097. В проектните дейности, които ще се проведат в град Китен в периода 31 юли - 06 август, ще си партнират сдружение "Вокс Хумана 2020"- България и  "Asociatia Tinerilor cu Initiativa Civica"- Румъния.

Участници в проекта от българска и румънска страна са млади хора с неравностоен социален статус, които имат необходимост от придобиване на нови знания, умения и компетенции, свързани с повишаване на тяхната адаптивност и конкурентноспособност на пазара на труда.

Предвидените дейности имат за цел да се насърчи предприемаческото и креативното мислене, да се повиши информираността за методите и инструментите, които улесняват прехода между различните нива и видове учене, прехода към света на труда, както и прехода между различните видове заетост.

Основен фокус се поставя върху влиянието на реализираните дейности върху участващите младежи в неравностойно социално-икономическо положение. Проектът ще предостави на участниците средства, форми и похвати за придобиването и развиването на ключови компетентности, включително основни умения: с цел насърчаване на пригодността за заетост, социално-образователното и личностното развитие, както и участието в гражданския и обществения живот.

Проектът е финансиран по програма "Еразъм+" на ЕС.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1341 Последна промяна: 15:23:31, 29 януари 2021