Sofar Sounds паснаха идеално на Бургас със стилен концерт и дадоха шанс за изява на млади местни таланти

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 21 Август 2020
Публикувано от: Стефан Минчев
Sofar Sounds паснаха идеално на Бургас със стилен концерт и дадоха шанс за изява на млади местни таланти

Sofar Sounds е музикално движение, което не търси масовост, а качество, стил, уют и щипка тайнственост в концертите, които организира в 300 града из целия свят. За техните събития трябва да знаете няколко неща - случват се на необичайни места, до последно не знаеш кой ще пее и входът е свободен. Записването става предварително - в електронна платформа - и обикновено местата се изчерпват за броени часове.

Sofar Sounds си има своите посланици у нас. Това са Sofar Sounds Sofia. Тази година те решиха да излязат за първи път с таен концерт извън столицата. И избраха Бургас, за което горещо им благодарим!

Мястото, на което се проведе събитието, е известно на всички колоездачи, които обичат да карат по най-живописната велоалея в България - тази до кв. "Сарафово". То се казва симБиотично - пространство на Атанасовско езеро и се стопанисва от Фондация Биоразнообразие и екипа на проекта Лагуната на живота / The Lagoon of Life. На това живописно място Sofar Sounds показаха на публиката в една различна светлина Red Light District ProjectDesperate Daughters и Jeko Jekov бенд. Запомнете тези имена, защото тепърва ще ги чувате отново и отново. Това са изключително талантливи младежи, почти всички от Бургас или свързани с града, чиято средна възраст е около двадесет години! За тях поканата и участието в Софар концерт е също така шанс да придобият повече известност и покани за участие в столицата, тъй като там форматът е много популярен.

Водещ на събитието беше друг талантлив бургазлия - актьорът Никола Парашкевов.

За Община Бургас бе удоволствие да подпомогне организаторите. Ако някой се интересува дали някога ще има следващ Софар концерт в нашия град - няма невъзможни неща! И без това остана дълъг списък с талантливи млади музиканти от Бургас, които чакат да бъдат открити за повече и по-големи сцени...

 

 

Снимки: Десислава Борнусузова

 

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3219 Последна промяна: 15:23:31, 29 януари 2021