Откриват артистичния подлез до Механото с “The Cup Song Challenge”

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 9 Септември 2020
Публикувано от: Радостин Рачев
Откриват артистичния подлез до Механото с “The Cup Song Challenge”

Подлезът в района на трите големи професионални гимназии - ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГМЕЕ и ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров", който бе преобразен в истинско произведение на изкуството от бургаския визуален артист Красимир Марчев, ще бъде открит утре, четвъртък, от 17.00 часа с "The Cup Song Challenge" с участието на бургаски младежи - доброТворци.

Трудно е да се обрисува с думи това, което ще видите, но като обща визия е интерпретацията на два свята - подводен и космос. На срещуположната страна ще бъдат изписани послания, изработени от ученици по повод 26-ти юни, Световен ден за борба с употребата, злоупотребата и трафика на наркотични вещества. И всичко това се обединява от човека, хората които се движят през съоражението, за да стигнат от едно място до друго. Ако минавате оттам, цветните рисунки ще ви приветстват да се снимате с тях и ще ви отправят посланието "Вгледай се в себе си и се обичай!".

Чрез изкуството и артистичния погледи на визуалния артист Красимир Марчев, бе вдъхнат нов живот на една от проблемните точки от градската карта.

С оглед запазване целостта на графитите в подлеза е монтирано и денонощно видеонаблюдение.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 21483 Последна промяна: 15:33:41, 29 януари 2021