70 бургаски деца изпращат картички от морето на своите връстници в град Монтана

Размер на шрифта: A A A Назад
вторник, 27 октомври 2020
Публикувано от: Радостин Рачев
70 бургаски деца изпращат картички от морето на своите връстници в град Монтана

* Инициативата е част от програмата за отбелязване на Деня на Черно море

 

70 бургаски ученици от ОУ "Свети Климент Охридски" ще изпратят на 29 октомври картички от морето, изрисувани от тях, на връстниците си от IV ОУ "Иван Вазов" в град Монтана, които ще бъдат подредени в изложба в Регионална библиотека "Гео Милев" - Монтана.

Инициативата е част от "Морето и децата", съвместен проект на читалище "Изгрев 1909" с регионалните библиотеки в страната и се посвещава на 31 октомври - Деня на Черно море. Целта е да провокира мисълта на децата за бъдещето на уникалната екосистема Черно море.

Освен уъркшопа "Картичка от морето", останалите събития са ателиета по рисуване, флашмоб, изложба, дискусии в класната стая, както и серия забавни видеопослания, разменени между участниците, показвайки добрия пример за опазване на екосистемата на Черно море.

Отново на 29 октомври, четвъртък, участниците от проекта ще отбележат Международния ден на Черно море с флашмоб на Часовника, посещение в Природонаучната експозиция на РИМ-Бургас и откриване на изложба в музея.

Изданието през 2020 се провежда с подкрепата на Пристанище Бургас и в партньорство с РБ "Гео Милев" - Монтана. Медийни партньори са "Черноморски фар" и БНР - Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1619 Последна промяна: 15:23:32, 29 януари 2021