Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме и грижата за децата до 9-годишна възраст на медиците

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 26 Ноември 2020
Публикувано от: Радостин Рачев
Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме и грижата за децата до 9-годишна възраст на медиците

* Още две детски градини ще се включат в грижите за деца на бургаски лекари

 

Детска градина "Звездица-Зорница" ще поеме грижата, освен за деца на бургаски лекари и медицински лица, които са в яслена и градинска група, и за тези в 1, 2 и 3 клас. За децата в начален курс ще бъдат създадени условия в градината да се обучават в дистанционна среда, за да не пропускат учебния материал.

"Разширяването на услугата ще осигури възможност на медиците ни да продължат да изпълняват своите денонощни задължения в бургаските болнични заведения. Това е най-малкото, което можем да направим в момента за тях. Освен това, детска градина "Калина Малина" във Ветрен и "Морска звезда" в к-с "Меден рудник" също ще се включат в грижите за децата на бургаските лекари, работещи в болничните заведения там", сподели още кметът Димитър Николов.

Медицинските лица, които искат да се възползват от услугата, трябва да попълнят и да изпратят по ел. поща заявление до кмета, в което да посочат дали децата им да се получават полудневна, целодневна, нощуваща услуга или услуга за деца до 9 години. Заявлението е качено на сайта на Община Бургас тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1535, като попълненото заявление трябва да се изпрати на e-mail: [email protected]

За всички останали записвания, родителите-медици могат да позвънят на следните телефони: 0885 227 940 - София Димитрова, директор на ДГ "Звездица Зорница" и на 056 907 241, 0885 983 659 - Веселина Таралова, директор на общинска дирекция "Образование и демографски въпроси".

Детската градина "Звездица-Зорница" се намира в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас и други лечебни заведения. Едновременно с това, капацитетът й позволява в нея да се полагат грижи за над 300 деца.

Файлове:

Заявление

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 8465 Последна промяна: 15:23:33, 29 януари 2021