Община Бургас с награда за прозрачно управление

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 19 Февруари 2010
Публикувано от: Стефан Минчев
Община Бургас с награда за прозрачно управление


Община Бургас се класира втора в категорията "Най-прозрачна общинска администрация" при връчването на годишните награди на "Фондация за прозрачни регламенти". Церемонията се проведе на 18 февруари 2010 г. в Пловдив като заключителна част на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

Бургас отстъпи в своята категория само на Община Добрич. Третото място заслужи Община Златоград.

Наградите на "Фондация за прозрачни регламенти" поощряват добрата воля за промяна към прозрачност и откритост в действията на администрацията. Целта на конкурса е всички граждани у нас да получават по-бързо, по-качествено, по-понятно административно обслужване. Регламентът и критериите за оценка се променят всяка година така, че да отговарят на моментното състояние на съответната общинска или областна управа.

През 2009 г. Бургас заслужи още няколко награди за активната дейност на общинската си администрация. Той бе обявен за "Най-добър бизнес град" от организаторите на класацията "Най-добрият град за живеене". Кметът Димитър Николов получи награда за най-добър социален партньор на учителите. МРРБ даде на Община Бургас най-висока оценка и грамота за подадени и спечелени проекти по ОП "Регионално развитие". Община Бургас бе отличена и за усилията си да развива спорта и да реализира проекти в областта на спортната инфраструктура в анкета на Държавната агенция за младежта и спорта. Електронният й сайт спечели втора награда в категорията "Публична администрация и НПО" на конкурса "БГ Сайт". Не на последно място, музикалният фестивал Spirit of Burgas влезе в десетката не в една, а в цели две категории на Европейските фестивални награди - "Best Overseas Festivals" и "Best Medium Sized Festival".

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 6457 Последна промяна: 12:44:38, 19 февруари 2010