Посланикът на Южна Корея: Бургас се променя към добро

Събота, 16 Април 2011
Публикувано от: Стефан Минчев
Посланикът на Южна Корея у нас

Посланикът на Южна Корея у нас Негово Превъзходителство Чън Би-хо направи официално посещение в Бургас. Кметът Димитър Николов го запозна с възможностите на града, с неговия потенциал, и отправи покана към корейския бизнес да се възползва от тях.

"Преди 5 и повече години ме посъветваха да не се занимавам с бизнес в Бургас, защото има много корупция. Днес виждам как сте променили нещата към добро и вече нямам такива притеснения", заяви Негово Превъзходителство Чън Би-хо.

По време на разговора си с кмета той очерта основните интереси на предприемачите от неговата страна, свързани с България. Това са изграждането на паркове за производство на енергия от възобновяеми източници, производство и сглобяване на електромобили, участие в модернизация на пречиствателни станции и съоръжения във водния сектор, участие в строителни проекти в областта на железопътния и морския транспорт.

Димитър Николов даде на госта си информация за новите индустриални зони на Бургас и го запозна с възможностите за реализация на местни проекти чрез публично-частно партньорство.

Негово Превъзходителство Чън Би-хо показа интерес към модернизацията на Пристанище Бургас. Заедно с кмета Николов бе договорено посещение на екип специалисти от бургаския порт в едно от най-големите пристанища на Южна Корея - Инчеон. Там бургазлии ще се запознаят с опита на корейските си колеги и ще могат да презентират пред местния бизнес възможностите на Пристанище Бургас.

В средата на месец май в НДК, София, ще бъде открита изложба - традиционна корейска живопис. Кметът и посланикът се разбраха Бургас да бъде вторият български град, който ще я види.

Чън Би-хо се оказа любител на археологията. Той спомена, че през 2012 или 2013 година тракийските златни съкровища на България ще гостуват в Южна Корея за 6 месеца. Дипломатът покани Бургаския археологически музей да се приседини към тази изложба с малка своя експозиция.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5630 Последна промяна: 15:24:00, 16 април 2011