Студенти по ПР на стаж в Общината

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 13 Юни 2011
Публикувано от: Кристина Вълчева
Студенти по ПР на стаж в Общината

Споразумение за сътрудничество между Община Бурас и Бургаски свободен университет във връзка със стартирането на стажантска програма за студентите от специалност «Връзки с обществеността» подписаха днес кметът Димитър Николов и ректорът на университета проф. д-р Васил Янков.

На срещата присъстваха президентът на БСУ проф. Петко Чобанов, деканът на центъра по хуманитарни науки доц. д-р Евелина Динева, зам.-кметът по Образование и култура Йорданка Ананиева, студенти.

Само няколко месеца след старта на подобна стажантска програма за студентите от специалности «Публична администрация» и «Право», вече и бъдещите специалисти по ПР ще имат възможност да развиват практическите си умения, като участват активно в дейностите на общинска дирекция «Култура, маркетинг и връзки с обществеността». Стажът ще се осъществява по предварително изготвена комуникационна програма, под менторството едновременно на преподавател от университета и представител на дирекция «Култура, маркетинг и връзки с обществеността». Всеки студент, който се интересува от възможността за практическа подготовка, която общината и университета предоставят, следва да се обърне към студентската ПР агенция в БСУ.

Кметът Николов използва възможността да благодари на ръководството на БСУ за доверието и доброто партньорство. Той увери присъстващите на срещата, че след стажа в общината студентите ще бъдат още по-знаещи и по-можещи. Според Николов подобни стажантски програми са полезни и за двете страни, защото едновременно помагат за професионалното развитие на бъдещите млади специалисти, но и подпомагат работата на общинската администрация.  

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 9850 Последна промяна: 16:47:43, 14 юни 2011