Община Бургас получи награда за пътна безопасност

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 14 Октомври 2011
Публикувано от: Радостин Рачев
Община Бургас получи награда за пътна безопасност

Община Бургас бе отличена с награда за принос в пътната безопасност за 2011 г. в категория "Представител на местната администрация" от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност". Церемонията по връчване годишните награди на браншовата асоциация се проведе снощи /13 октомври/ в София. Наградата прие заместник - кметът на Общината Красимир Стойчев.

С мнозинство от 120 гласа, Бургас бе избран на първо място от общо 12 - те общини, които тази година бяха номинирани. Присъденото отличие е резултат от усилията, които са положени през годината за повишаване и подобряване на условията за пътна безопасност в града и предотвратяване на пътните инциденти.

По-значимите от тях са - цялостно преасфалтиране на някои от ключовите улици в града, подновяване пътните маркировки, пешеходните пътеки и знаците, монтиране на нови светофарни уредби, обезопасяване на опасните пътни участъци с т. нар. "легнали полицаи", провеждане на съвместни срещи и инициативи с представители на "Пътна полиция" към ОДМВР - Бургас и неправителствени организации.

Резултат от това са пуснатите сирени на 15 септември, с цел допълнително повишаване вниманието на шофьорите по повод първия учебен ден и въвеждането на т. нар. "crossing guard" - хора, предупреждаващи със специален знак за преминаването на ученици в районите на учебните заведения.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5663 Последна промяна: 14:46:50, 14 октомври 2011