Публичен регистър на детски градини и ЦПЛР

Детски градини и ЦПЛР

Test

1. Детска градина "Морска звезда" - ж.к."Меден Рудник"

1. Детска градина "Морска звезда" - ж.к."Меден…

ж.к. "М.Рудник" до бл.446
Директор: Сияна Желева   
Канцелария: 056 853029
e-mail: [email protected]

Детска градина "Морска звезда" се намира в най-големия бургаски комплекс - "Меден рудник".
Тук се отглеждат, възпитават и обучават над 389 деца от 1 до 7 годишна възраст разпределени в 12 групи- 9 градински и 3 яслени групи, разположени в просторни помещения. Всяка от групите има свой собствен облик. Базата е модернизирана. Обзаведен е модерен медицински кабинет, самостоятелна кухня. Двора на детското заведение е голям и озеленен с оборудвани площадки за игра за всяка група.

Високо квалифицирани педагози, медицински специалисти, помощен и административен персонал работят заедно - за детето и неговото щастливо детство. Образователната дейност се осъществява по програми, за предучилищно възпитание и подготовка, одобрени от МОН, съобразени с възрастовите и индивидуални особености на децата.

Детското заведение разполага с кабинети по музика, изобразително изкуство, вероучение, спортен салон, зала за концерти, в които се провеждат допълнителни педагогически дейности - английски език, изобразително изкуство, танци, футбол.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://dg-morskazvezda.idwebbg.com/

Детска градина "Морска звезда"

 

2. Детска градина “Звездица Зорница”

Снимка на ДГ

Адрес: гр.Бургас к-с "Зорница" до бл.15
Директор: София Димитрова
Телефон Директор: 0885/22 79 40
Телефони Зам. - директор/и: 0878962864
Телефони Канцелария: 056/865729-Директор; 056/865731-Домакин
Е-mail: [email protected]

ДГ "Звездица Зорница се намира в к-с "Зорница" до бл.15 . В нея функционират 12 градински и две яслени групи. През 2013 г. павилионите бяха  санирани и изцяло обновени по програма  "Подобряване на образователната инфраструктура на  Община Бургас" и Енергийна ефективност - национален  екодоверителен фонд. В детската градина групите са обособени  в четири павилиона с помещения отговарящи  на всички изисквания за пълноценно отглеждане и възпитание на деца. В тях се  отглеждат и възпитават деца от 10 месечна до 7 годишна възраст, разпределени във възрастови  групи.  За възпитанието,обучението и спокойствието на децата и родителите се грижи високо квалифици ран екип от професионалисти.
За игри и занимания на открито детската градина разполага с просторен, обезопасен и озеленен двор. В него са разположени индивидуални детски площадки за всяка група, оборудвано игрище за  футбол, площадка за обучение по Безопасност на движението.
Разполагаме с физкултурен салон, кабинет по без опасност на движението, "Стая на доброто", къде то децата се учат да спазват и почитат християнските ценности.
От 2014г.детската градина е методичен  център на Издателство "Изкуства" и разполага с напълно  обособен и оборудван интерактивен кабинет, който спомага за реализирането и осъществяването на  ефективен образователен процес. За провеждането на специални събития и развлечения в детската градина има впечатляваща Актова зала с голяма и просторна сцена за изяви и организиране на срещи , обучения, тържества, театрални постановки, концерти.
Основния стремеж на целия екип е утвърждаване на детската градина като конкурентноспособна детска градина, формираща у децата национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и реализация. 

Активно работим по проекти. Спечелени от нас са:

 • Проект по НП "С грижа за всеки ученик" - няколко поредни години
 • Проект "Заедно" участие в създаването на първите в България образователни биоградинки
 • Проект "Готови за училище 2014-2015г." на фондация "Тръст за социална алтернатива"
 • Проект "екопътека за децата в детската градина" към МОСВ, 2016 г.
 • Партньор с Община Бургас по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2016 г.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://zvezdica-zornica.org/

Детска градина "Звездица Зорница"

3. Детска градина “Звънче”

Детска градина "Звънче"

к-с "Славейков" до бл.22
Директор: Стойка Йондова
Тел. 056 888437
Тел.Зам.-Директори: 056 888502
Канцелария: 056 888502
е-mail: [email protected]

Детска градина "Звънче" е създадена през 1973 г. В нея има 8 градински и 3 яслени групи, в които се възпитават и обучават деца от 1 до 7 г. Всяка група разполага с просторна и светла зала за игри и занимания, уютна спалня, гардеробна и санитарен възел.

Уютните и модерно обзаведени занимални, спални, коридори са приказно изпъстрени с цветовете на дъгата, а просторният зелен и обезопасен двор е идеално място за спортни занимания със спортна площадка за всяка група за безгрижни игри на децата.

Детското заведение разполага с медицински кабинет, самостоятелна кухня, голямо спортно игрище и зала за провеждане на тържества.

Директор, медицински специалисти, мед. отговорник, психолог, педагози, ресурсен учител, помощен и административен персонал предоставят спокойствие в забързаното ежедневие на родители и на малките палавници.

Детската градина работи по национални и международни проекти, финансирани от Европейския Съюз.

Детската градина осигурява допълнителни дейности съгласно ДОИ: футбол за деца, зумба, изобразително изкуство, народни танци и гимнастика.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://odz3.org/


Детска градина "Звънче"

4. Детска градина “Калина Малина “

Детска градина Калина Малина

гр.Бургас, кв. Вeтрен, ул."Пролет" №15
Директор: Татяна Димитрова
Директор: 0885228271
Телефони канцелария: 056 552250; 0879827221
Ел.поща: [email protected]

Детска градина "Калина Малина" се намира в кв.Ветрен в близост до болница "Дева Мария" на 11 км.от гр.Бургас. Детското заведение разполага с две сгради намиращи се в просторен двор с разнообразна флора и фауна.  В градината има  3 групи от 2 до 7 годишна възраст. От 2015г детската градина е включена в проект на Община Бургас за работа на деца с дигитални устройства и интерактивни технологии и англ. език, като до днес надграждаме обучението и възпитанието в тази насока. Полагат се грижи от педагози и пом.възпитатели с висок професионализъм, за да се осигури за всяко дете един желан свят, свят на детско щастие, свят на радост, уют и душевен комфорт.

Детска градина "Калина Малина "

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: ДГ "Калина Малина"

5. Детска градина “Иглика”

Детска градина “Иглика”

гр.Бургас, ж.к."Славейков" до бл.8
Стоянка Николова Атанасова
телефони: 056/88-73-77/ 0886734306 ; 056/88-73-78
e-mail: [email protected]

 

ДГ "Иглика" се намира в гр. Бургас, ж.к."Славейков" до бл.8. Създадена е през 1975 година. В нея се отглеждат, възпитават и обучават над 360 деца от 1 до 7 годишна възраст разпределени в 15 групи-12 градински и 3 яслени групи, разположени в просторни помещения отговарящи на всички изисквания за пълноценно отглеждане и възпитание на деца. Всяка от групите има свой собствен облик.  Базата е модернизирана.

Професионално квалифицирани педагози, медицински специалисти, помощен и административен персонал работят заедно - за пълноценно отглеждане и възпитание на детето.

Образователната дейност се осъществява по програми, за предучилищно възпитание и подготовка, одобрени от МОН, съобразени с възрастовите и индивидуални потребности на децата.

Детското заведение разполага с Модерна зала за музика и театър в която се провеждат допълнителни  дейности - спортни и народни танци, зумба , арт работилница, футбол.

Обзаведен е модерен медицински кабинет, самостоятелна кухня. Двора на детското заведение е просторен, има площадка за всяка група с осигурени необходимите пособия за игра. Голяма част от площадките са новоизградени и модернизирани благодарение на участието на детската градина в Проекти на Община Бургас.    

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://dgiglika.eu/

Детска градина "Иглика"

6. Детска градина “Ран Босилек”

6. Детска градина “Ран Босилек”

к-с "Изгрев"до бл.34
Директор: Жанета Драмаданова
Тел. 0879590119
Канцелария: 0879590118
e-mail: [email protected]

"Навсякъде днеска децата царуват" - Ран Босилек
Детска градина, носещо името Ран Босилек, функционира с 10 групи - 8 градински и 2 ясленски.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://www.dg-ranbosilek.com/

Детска градина "Ран Босилек"

 

7. Детска градина “Райна Княгиня”

7. Детска градина “Райна Княгиня” Изображение 1057987

к-с "Славейков" до бл.55
Директор: вр.и.д. Радослава Белчева
Тел. 056 860869; 0885229023
Канцелария: 056 860871
е-mail: [email protected]

Деца прекрасни сме, нали?
Нима не ни личи?
 Живеем в приказна  страна
,,Райна Княгиня“ се казва тя!
Княгинята наша над нас бди
смело ни води във всички мечти.
Ако искаш и твоята звезда да заблести,
в ДГ ,,Райна Княгиня“ ела и ти!

В детска градина "Райна Княгиня" се отглеждат, възпитават и обучават деца от 1 годишна възраст до постъпването им в I клас.
Градината се намира в ж-к "Славейков" и е с капацитет 8 групи, от които - 6 градински и 2 яслени групи.
ДГ е с централно парно отопление, има обширен външен и вътрешен двор, собствена кухня,  физкултурен салон, логопедичен кабинет и ,,Стая на усмивките“ за работата на психолога ни.  Топли връзки свързват всички помещения с административния корпус. През 2013 година детската градина е изцяло обновено по програма "Енергийна ефективност" - национален екодоверителен фонд, а през 2022 година е обновена цялата отоплителна система в сградата. Обновени са и всички санитарни възли, занимални и спални помещения на групите.

 За нас е важно да превърнем нашата детска градина в любимо място за децата, осигуряващи емоционален комфорт за тях, оптимално развитие на личностния потенциал и целенасочена подготовка за училище с екип от отговорни учители. В детската градина  работят квалифицирани педагогически специалисти- млади, амбициозни, креативни, преминаващи през квалификации и иновации, с които да а достигнат ДОС( държавен образователен стандарт) и европейските стандарти. В детската ясла за децата се грижат медицински сестри с богат опит и професионализъм.

Хармоничния режим на всяка възрастова група включва ежедневни занимания с децата, много часове на открито, занимания с допълнителни дейности (школи),следобеден сън и здравословно хранене.


 В детското заведение се реализират по желание на родителите следните допълнителни занимания
- ранно чуждоезиково обучение /английски език/
- характерни  и модерни танци
- сладка работилничка
- футбол
- акробатика

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://www.rkniaginia.com/ 

Детска градина "Райна Княгиня"

 

8. Детска градина “Брезичка”

Детска градина “Брезичка”

Адрес: гр. Бургас, жк. Славейков, до бл.40
Директор: Константина Иванова-Митева
Телефон Директор: 056/860-870; 0885/229-026
Телефони Зам. - директор/и: 0879/821-116
Телефони Канцелария: 056/860-866; 0879/602-489
Е-mail: [email protected]

Детска градина "Брезичка" - гр. Бургас се намира в Северната част на к-с Славейков, до бл. 40.
Строена по архитектурен проект с функционални, светли, просторни и слънчеви занимални, физкултурен салон, методичен кабинет, ресурсен учител. Сградата е заобиколена с красив и озеленен двор с оборудвани нови детски площадки, пясъчници и изградена интерактивна площадка по безопасност на движението.
Детската градина осигурява допълнителни дейности съгласно ДОИ:
• Футбол за деца;
• Психология за деца;
• Арт ателие;
• Народни танци;
• Кунг-фу;
• Сладка работилничка;
• Зумба;
• Клуб по православни и християнски ценности;
В Детска градина "Брезичка" през учебната 2017/2018 година функционират:
- 2 яслени групи: "Мечо Пух" и "Калинка"
- 1 първа група: "Слънчо"
- 1 втора група: "Мики Маус"
- 2 трети групи: "Звездици" и "Делфинче"
- 2 четвърти групи: "Златна рибка" и "Вълшебство"
Нашия екип работи за Вас мили деца и родители. Очакваме ви с широко отворени врати. На всякъде цари уют, стил и топлина.
Уважаеми родители, бъдете убедени че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в ДГ "Брезичка" са доказани специалисти. Неотразимо щастие е заедно с родителите да извайваме детската духовност и доверие, да открием скритите дарби, да развием невероятните възможности.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://www.dgbrezichka.com/

Детска градина "Брезичка"

9. Детска градина "Делфин"

ОДЗ №9 "Делфин"

Адрес: к/с"Меден рудник", ул."Въстаническа" №42
Директор: Сребра Славкова
Телефон Директор:
Телефони Канцелария: 056/852012
Е-mail: [email protected]

Детска градина "Делфин" отваря врати през месец юни 1981 г. Разположена е на територията на ж.к. "Меден рудник" и е проектирана като една от най-големите детски градини в град Бургас. Уютните павилиони, в които се помещават групите, са разположени в обширно дворно пространство, което чрез своята еко система и функционалност е подходящо място за игра, наблюдения и обучение.

Градината разполага с плувен басейн, който активно се използва за по-добро и хармонично развитие на децата, логопедичен кабинет, кабинет на психолога, както и прекрасно оборудвана стая на семейството - създадена за още по-плавен преход и адаптация за всички деца и родители. Всяка занималня разполага с нови интерактивни дъски и сензорни пособия за по-доброто образование на децата.

Освен задължителните образователни дейности за децата са осигурени и допълнителни занимания по интереси.

В детска градина "Делфин" се възпитават и обучават с любов, привързаност и отговорност деца на възраст от една до седемгодишна възраст в 3 яслени и 11 градински групи. Активно работим по проекти.

 

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://dgdelfinbs.com/

Детска градина "Делфин"

 
 

10. Детска градина “Славейче”

10. Детска градина “Славейче”

к/с"Меден рудник" до бл.411
Директор: Невена Калудова
Тел. 056/852421
Канцелария: 056/852373
е-mail: [email protected]

Детска градина "Славейче" се намира на територията на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". От далечната 1985 година, когато е основано, детското заведение успява да натрупа опит и да създаде традиции в отглеждането и възпитанието на деца на възраст от 2 до 7 години.  Функционират 12 групи, от които 2 яслени и 10 градински, разположени  в три самостоятелни павилиона. Помещенията са светли,  просторни и обзаведени с всичко необходимо за  приятно пребиваване  на децата. Към детската градина работят самостоятелни кухня и медицински кабинет. Трите павилиона, в които се помещават групите, заедно с административен и кухненски корпус са разположени в озеленен двор със спортна площадка, оборудвани площадки за игра за всяка група. Отоплението е  локално парно.

За отглеждането, обучението и възпитанието на децата се грижи висококвалифициран екип от предучилищни педагози, музикален педагог, логопед, психолог, медицински специалисти, помощник възпитатели и обслужващ персонал. Образователната дейност се осъществява в съответствие с държавните образователни стандарти за предучилищно възпитание и подготовка, съобразени с възрастовите и индивидуални потребности на децата. Програмата е ориентирана към формиране на знания, умения, навици  и отношения, които да подпомагат ранната социализация на децата и подготовката им за училище.

Детската градина работи по общински, национални и европейски  програми и проекти, член на Движение "Син флаг", носител на "Зелен флаг", част от голямото семейство на Български червен кръст.

По желание на родителите и съобразно интересите на децата,  детската градина  осигурява допълнителни дейности по танци - народни, модерни, зумба, приложно и изобразително изкуства, спорт - футбол, гимнастика.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес:: http://slaveiche-burgas.idwebbg.com/

Детска градина "Славейче"

 

11. Детска градина “Коледарче” с филиал в кв. Лозово

11. Детска градина “Коледарче” с филиал в…

ДГ“Коледарче“ кв. Долно Езерово, ул. "Астория" №12
Филиал кв.Лозово, ул.“Добри Чинтулов“№5 Директор: Татяна Иванова
Тел. 0897 278 349
Канцелария: 056/580568; 056/580568
Филиал в кв. Лозово тел. 056/580133
е-mail: [email protected]

Детска градина "Коледарче"се намира в кв. Долно Езерово, с адрес улица „Астория“ №12. Филиалът в квартал Лозово се намира на адрес улица „Добри Чинтулов“№5.

Със своята дългогодишна история детската градина се е утвърдила като любима образователна институция на деца и родители, в която децата получават много внимание и любов и растат обгрижени, любознателни, знаещи и можещи.

В детското заведение функционират 7 градински и 1 яслена група, като 2 от градинските групи се помещават във филиала в кв. Лозово.

Сградите и в двата квартала са новопостроени и отговарят на всички стандарти за пълноценно възпитание и обучение на децата. Материалната база е изцяло съобразена със съвременните изисквания и възрастовите потребности на децата. Двете сгради са оборудвани с физкултурни салони, кухни и перални. Дворовете са просторни, с обособени площадки за всяка група, с люлки, пързалки, къщички, пясъчници.

В двора на централната детска градина в кв. Долно Езерово има обособено футболно игрище и площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата.

В ДГ " Коледарче" работи екип от високо образовани и квалифицирани учители, всеотдаен помощен персонал, медицински кадри и отговорно и подкрепящо ръководство. Заедно, с взаимно доверие и уважение се стремим да изградим иновационна образователна среда и да дадем равен шанс за предучилищно възпитание на всички деца, покривайки държавните образователни стандарти.

Ние знаем, че преди всичко децата имат нужда от обич и ласка, внимание и подкрепа. Вярваме, че детската градина има своето важно място в живота на всяко дете - помага им да укрепнат, да намерят първите си приятели, да израснат спокойни и уверени в себе си.

Съобразно с интересите на децата и по желание на родителите детската градина предлага допълнителни дейности - футбол, акробатика, народни/ съвременни танци.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес:  https://dg-koledarche.eu/

Детска градина "Коледарче"

12. Детска градина “Радост” с филиал в кв. Крайморие

12. Детска градина “Радост” с филиал в…

Гр. Бургас, ул."В. Левски" № 104
Директор: Светла Гугучкова
Телефон Директор 056/836829, 0886063522
Помощник Директор: Маргарита Качарова
Телефон Помощник Директор: 0879532929
Телефон канцелария: 056/814884
Е-mail: [email protected]

Филиал в кв.Крайморие с адрес: ул. "Хр. Арнаудов" №16; тел.: 0877531333; 0886063522

ГАЛЕРИЯ

Чуй, морето пляска със вълни,
радост край брега звъни,
ще ви чакаме със благост
в детската градина "РАДОСТ"!

ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЕТСКА ГРАДИНА "РАДОСТ"!

ДГ "Радост" с филиал в кв. Крайморие е едно от най-старите детски заведения в гр. Бургас. Със своята 70-годишна история, нашата детска градина се утвърди като привлекателна и модерна детска градина, в която са създадени всички условия за развиване личността на детето и осъществяване на качествено предучилищно образование спрямо европейските и националните приоритети. ДГ "Радост" с филиал в кв. Крайморие се стреми да изгради иновационна образователна среда за достъп и равен шанс за предучилищно възпитание на всички деца. Детската градина е социална институция, която изпълнява важна обществена поръчка - образователно-възпитателна работа, здравеопазване, подготовка на децата за постъпване в първи клас и формиране на определени умения и навици за адаптиране към нова среда. Екип от 36 души се грижи за 260 деца. Детското заведение предлага обучение и възпитание на деца от 2 до 7 годишна възраст, разпределени в 8 групи, 2 от които във филиала в кв.Крайморие.

Днес, в  условия на демократизъм и приобщаване към европейските ценности, където като теза се приема, че "Качеството на образованието е равно на качеството на живота", както и връзката на ПУО със стратегията на Европейския съюз за "Учене през целия живот", Националната стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г. и Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри 2014-2020 г., учители и помощен персонал на ДГ "Радост" са целеустремени към повишаване ефективността на педагогическия труд, към самоусъвършенстване и развиване на професионалните компетенции, използвайки съвременни методи на творческо обучение и възпитание чрез запознаване, съпоставяне и прилагане на европейски обучителни практики и интерактивни методи на педагогическо взаимодействие; към търсене на тематично разнообразие, както и на широки възможности за споделяне на изследователски проникновения и постижения; към създаване на  условия, които ще градят нови личности - свободни, морални и инициативни, насърчавайки ще вдъхват сигурност, за да се чувстват децата спокойни, обичани и щастливи, разбирани и значими, да изразяват желанията си, да вземат решения, да могат да "живеят с другите" - да ги разбират и уважават, независимо от различията.

Екипът на детска градина "Радост" обединява усилията си, с реализиране на национални и международни проекти, да се формират идеи и партньорства чрез разширяване възможностите за сътрудничество, включително и с чуждестранни партньори; да се повишава интересът към ученето и да се създават нагласи за УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ.

Мисията на ДГ "Радост" представя организацията пред света и изпълнява обединяваща и вдъхновяваща роля: "...да действа на общинско, регионално, национално и международно ниво".

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://www.dgradostbs.com/

Детска градина "Радост" с филиал в кв. Крайморие

13. Детска градина "Надежда"

ЦДГ №13 “Надежда”

М.Рудник бл.462+бл.114
Директор: Мариела Ненкова
Тел. Директор: 0885228607
Канцелария:  0879235610
e-mail: [email protected]

Към учебната 2016/2017 година в детското заведение се отглеждат 400 деца, в 9 градински и 3 яслени групи, за които се грижат висококвалифициран персонал от специалисти по предучилищна педагогика, музика, физическа култура и спорт - плуване, медицински специалисти, административен и непедагогически персонал. Стремим се да създадем добри условия за развитието на децата. Да обогатяваме и съхраняваме добрите български традиции. Децата на ДГ "Надежда" са:

Н - неповторими
А - артистични
Д - даровити
Е - единствени
Ж - жизнерадостни
Д - динамични
А - амбициозни

За повече информация посетете страницата на Детска градина "Надежда" - гр.Бургас: 

http://nadejda13-burgas.com/

Детска градина "Надежда"-гр.Бургас

14. Детска градина "Изгрев"

14. Детска градина "Изгрев"

Адрес: "Изгрев"до бл.54
Директор: Жанета Иванова
Тел. 0885229051
Канцелария: 056 860868
e-mail: [email protected]

ОТ ТУК ИЗГРЯВАТ ДЕТСКИТЕ МЕЧТИ!

ХИМН НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Изгрев светъл, изгрев златен всеки кът огряваш.
Носиш светлина и слънце с обич ни даряваш.
И през цялата година в детската градина -
със усмивка ни посрещаш, с радост ни приветстваш.

Пр. Нашата градина "Изгрев " се нарича.
Всеки я харесва, всеки я обича.
Както си играем, пеем и мечтаем,
в нашата градина много радост има.

ДГ "Изгрев" е открита през 1978 г. и има богата 35 годишна история. При нас се възпитават и обучават 224 деца от 10 м. до 7 г. Разпределени са по възрасти в 2 яслени и 5 градински групи. Детското заведение е основно ремонтирано през 2012 г. с ПВЦ дограма, хидро и топло изолация, с нови уреди в топлоподаването, нови санитарни възли. Отоплението е централно. Разполагаме с просторни занимални и спални. В обширния двор има площадки за всяка група, както и оборудвано по всички съвременни изисквания спортно игрище с комбинирани уреди за мини футбол и мини баскетбол. Миналата година със спечеления проект "Аз обичам природата и аз участвам" към МОСВ, възстановихме 100 кв.м. площадка, като я превърнахме в Екологично Зелено училище. ДГ "Изгрев" има модерна собствена кухня, музикален и физкултурен салон. Логопедичният ни кабинет е безплатен и е отворен за деца от детските градини в комплексите "Изгрев" и "Зорница". Педагозите, които се грижат за комфорта, емоционалното и социално развитие на децата са високо квалифицирани. Групите работят по дидактичните програмни системи: "Ръка за ръка", "Аз съм в детската градина" и "Приказни пътечки", които са съобразени с държавните образователни изисквания.От м. март 2013 г. детското заведение е базово към Университет "Проесор Асен Златаров" - Бургас и в него идват на практика студенти от специалностите: Медицинска сестра и Предучилищно възпитание.

• Предлагаме още:
Комфорт за децата;
Ритуализация на живота в детското заведение;
Организация на празници и развлечения по традиционни народни обичаи;
Конкурс "ОДЗ № 14 търси талант";
Ежедневни педагогически и медицински консултации с родителите;
Възпитаване в екологосъобразен начин на живот;

Допълнители педагогически дейности:
- Курс «Психология за деца» - От 2011 г. за първи път на територията на град Бургас и презентирана на две международни конференции като иновация.
- Английски език
-Детски футбол към клуб "Звездичка"
- Народни танци;
-Художествена гимнастика
- Лечебна физкултура
- Изобразително изкуство
-Активно участие на деца и педагози в международни конференции, конкурси, концерти, изложби, турнири, радио и ТВ предавания и други.

Нашата цел е:
Развитие на интересите, способностите и таланта на детето, съобразявайки се с индивидуалната динамика в неговото развитие. Запазване самоценността на детството. Подготовка за успешна реализация в училище и в живота, като бъдещ член на демократично гражданско общество.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://dgizgrev.eu/

Детска градина "Изгрев"

15. Детска градина "Моряче"

15. Детска градина "Моряче"

Адрес: ж.к.“Славейков” до бл.29
Директор: Минкова
Тел. 056 887456, 056/887455
Канцелария: 056 887 457
e-mail: [email protected]

В ДГ"Моряче" се обучават, възпитават и отглеждат деца в седем градински и една яслена групи.
Помещенията са просторни, базата е добре поддържана и осъвременена. Има изградени оригинални тематични центрове за обогатяване знанията на децата, кабинети по музика и рисуване. Огромният двор разполага с детски площадки , съоръжения за игри и спортуване, футболно и баскетболно игрище, площадка за обучение по безопасно движение.В детското заведение има изграден самостоятелен физкултурен салон, оборудван с необходимите уреди за спорт.

Екип от квалифицирани педагози и специалисти развиват способностите и заложбите на децата, подготвят ги успешно за новата социална роля-ученик. Допълнителни дейности, които се осъществяват по желание на родителите: занимателен английски език, курс по психология, народни танци, занимания по футбол, изящни и приложни изкуства.

Възпитаниците на детското заведение многократно са отличавани за участията си в различни конкурси: музикални, спортни, за изобразителни и литературни умения.
из ХИМН-а на детското заведение:

"Ние сме морячета, ние сме русалки.
Силни сме и умни, нищо че сме малки....
Като кораб свети нашата градина,
Нека да пътува из морето синьо..."

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://dgmoriache.com/

Детска градина "Моряче"

16. Детска градина “Детелина”

16. Детска градина “Детелина”

Адрес: ж.к.Славейков до Учителски институт
Директор: Елена Савова 
Тел. 056 860865
Канцелария: 056 860867; гр.Българово 05915 2289
e-mail: [email protected]

Екипът на детска градина "Детелина"- гр. Бургас се състои от 10 групи с 300 деца и 44 служители, 19 от тях са учители с висше образование и ПКС - екип от професионалисти, усилията на които, са насочени към осигуряване на максимални условия за развитие на детската личност, чрез прилагане на нови методи и идеи за утвърждаване на педагогическото взаимодействие като същностна характеристика на възпитателно-образователния процес.
От 1974 г. детското заведение е базова детска градина на факултета по хуманитарни науки към ТУ"Проф.д-р А.Златаров " - гр.Бургас.
От 1994 г. педагогическата колегия се включи в програмата "Стъпка по стъпка" с 2 оригинални групи към център "Отворено образование".
От 1996 г. и останалите 6 групи са включени в програмата "Стъпка по стъпка".
От 1998 г. се реализира образователен модел по програмата и детската градина е включена в проекта на Община Бургас "Зелен Бургас".
През 1999 г. ДГ "ДЕТЕЛИНА" - гр.Бургас става носител на Зелен флаг за работа по посока екологичното възпитание на децата.
2007-2008 г. детското заведение е домакин на делегация отстрани от ЕС във връзка с добрите практики в управление на образованието и екологичното възпитание на децата.
Постиженията и имиджа на ДГ"ДЕТЕЛИНА" - гр.Бургасса резултат от съхранените традиции и новите търсения на педагогическия екип.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://detelina-burgas.com

Детска градина "Детелина"

17. Детска градина “Светулка”

ДГ Светулка

Адрес: гр.Българово, ул."Витоша" №15
Директор: вр.и.д. Пролет Кирякова Калпакчиева
Телефон на директор: 0879 837 993
Канцелария: 059 152 289
е-mall: [email protected]

В ДГ "Светулка" а гр. Българово се обучават, възпитават и отглеждат деца в две смесени групи:
I -ва група - 2,3 и 4 годишни и Подготвителна група: 5 и 6 год.

Сградата на детската градина е едноетажна, има самостоятелна кухня, две занимални, спалня и административна част.

Двора на детската градина е голям с богата зеленина. Има две детски площадки, изградено е и опитно поле, където децата се обучават да полагат грижи за цветя, подправки и зеленчуци. В двора могат да се провеждат ситуации на открито и различни спортни дейности.

Детската градина предлага и допълнителни педагогически дейности: английски език, вероучение и музика.
Приемът на деца е през цялата година.

Екипът се състои от млади квалифицирани педагози с творчески дух.

ХИМН НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА

" -Къде летиш, светулчице, в тъмата?
-Отивам тази вечер при децата.
С фенерчето им нося светлина,
безгрижна да е детската игра.

Като щастлива мъничка звездица
аз ще се сгуша в нечия къдрица.
А после ще политна към реката
след мен ще тичат весело децата.

Ще си почина при едно дете
със мъничко, добричко сърчице.
То в дланите си ще ме полюлее
и свойта песничка ще ми изпее"

Детска градина "Светулка" - гр.Българово

 
 
 

18. Детска градина “Веселушко”

18. Детска градина “Веселушко”

Адрес: гр.Бургас, к-с"Изгрев" до бл.18-20
Директор: вр.и.д. Дияна Ганева
Телефон Директор: 056/860-873
Телефони Канцелария: 056/860-876, 0878408210  
Е-mail: info-[email protected]

Химн на ДГ "Веселушко"

"Който пее, който знае
да се радва и играе
и шегите да обича
Веселушко се нарича.
Който правилата спазва,
Веселушко той се казва
няма тайна да се крие
Веселушковци сме ние!...
Дарител: композитор Петър Петров

Децата в ДГ"Веселушко" се възпитават и обучават в съответствие с европейските ценности на ниво,
достатъчно, за да ориентира детето в новото социално пространство - Европейската общност.
Носител на "Зелен флаг" Еко- градина "Веселушко" работи приоритетно по проблемите на
екологичното възпитание на децата. Създадени са условия за системна и последователна дейност в изградените:

• горски кът на двора;
• алея на розите;
• билкова полянка;
• алпинеум;
• еко - кътове.

Екипът на ДГ"Веселушко", съвместно с деца и родители, с голяма любов се грижат за цветята, билките, дръвчетата и хранилките за птиците.
Успешно се интегрират деца със СОП и тези, чийто майчин език е различен от българския.
В ДГ"Веселушко" фунционират школи за допълнителни педагогически услуги, организирани от ЦПЛР гр.Бургас- рисуване, английски език и лечебна физкултура.
По желание на родителите и следвайки интересите на децата са  сформирани групи по танцово изкуство, футбол и карате. 

Успяваме да постигнем личностен просперитет на деца и учители, защото с нас "Природата и здравето вървят ръка за ръка"!

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://veselushko.eu/    

Детска градина "Веселушко" - гр.Бургас

19. Детска градина "Ален мак"

Детска градина „Ален мак

гр. Бургас, кв. Сарафово, ул. "Антон Иванов" 24
Директор: вр.и.д. Росица Димитрова Топалова
056/ 872238; 088 524 6647
е-mail: [email protected]

Детската градина разполага с две сгради в квартал Сарафово на ул. "Антон Иванов" № 24 и ул. "Рибарска" № 32.
ДГ "Ален мак" е с много добра и модерна материална база. Всяка група е обзаведена с удобни, ергономични, цветни мебели, които провокират творческо въображение и креативност.
Детската градина разполага с различни кабинети: музикална зала, физкултурен салон, методическа стая.
Дворът е слънчев, озеленен и предлага уреди за занимания и игри на открито.
Възпитанието и обучението на децата се извършва по одобрени от МОН програми, програмна система на детската градина, помагала и познавателни книжки, одобрени от МОН.

Акцентите в работата ни са:

 • Развиване потенциала на всяко дете по посока към самостоятелност, творческа изява, социална и комуникативна компетентност.
 • Партньорство със семейството при подготовка на децата за училище.
 • Формиране на ценностни ориентации, свързани с чувството за българска национална идентичност, уважение към другите и гражданско поведение.
 • Усвояване на модели за екологосъобразно поведение на децата.

За осигуряване на повече възможности за пълноценно развитие и изява на децата ДГ "Ален мак" предлага различни клубове и школи, съобразени с желанието на децата и техните родители.

Екипът на ДГ "Ален мак" непрекъснато повишава своята квалификация в съответствие с европейските изисквания и съвременните тенденции в предучилищното образование. Стремежът на целия екип е да се осъществи приемственост, да се даде перспектива в развитието на децата и благоприятни условия за щастливо детство.

Творческият ентусиазъм и любовта към децата превръщат детска градина "Ален мак" в желана територия за деца, родители и учители!
През учебната 2020/ 2021 г. ще се посещава се от 219 деца, разпределени в 2 яслени и 6 градински групи.    

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://alenmakdg.eu/

Детска градина "Ален Мак"

20. Детска градина “Звездица”

1. ЦДГ N 1 “Звездица”

гр. Бургас, ул. "Цар Симеон I" 88,
филиал: гр. Бургас, ул. Лермонтов №9
Директор: Росица Кралева
Тел. 056 831379,
Канцелария: 056 831380
e-mail: [email protected]

ДГ "Звездица" разполага с две сгради. Централна на ул."Цар Симеон I" №88 и филиал на ул. "Лермонтов" №9.

Детското заведение допълва функцията на семейството за физическо, психическо и интелектуално  развитие на детето. Със своята 70-годишна история, нашата градина се утвърждава като една от най-креативните със своя модерен облик-обновен детски двор обграден от стената на приказките и оборудван  със съоръжения, създаващи чувството за свобода, стимулиращи въображението и творчеството на децата. Градината е модерно оборудвана с ресурсен кабинет, медицински кабинет, школи по интереси-народни танци, балет, мажоретки.

При нас се възпитават и обучават 220 деца разпределени в 7 групи. Пет в централна сграда и 2 в филиал. Екипът от иновативни и любящи педагози са целеустремени към формиране на детската личност, която трябва да се развива многостранно и хармонично, за да направим детската градина "Институция Мечта" за всяко дете, която да буди само щастливи мигове в неговото ежедневие. Тези мигове изживени в детската градина да се превърнат в спомени от едно щастливо  детство.

Децата в 21 век растат и се възпитават в динамична среда, те искат и търсят "своето място" в заобикалящата ги реалност. Всичко това е цел и се осъществява в нашата детска градина, която е среда за творчество, културно възпитателна и образователна работа. Тя е център за сътрудничество между деца, родители и учители. 

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://zvezdicadg.eu/

Детска градина "Звездица"

21. Детска градина “Х.К.Андерсен”

ДГ Х.К.Андерсен

гр. Бургас ул. "Поп Грую" 71
и филиал на ул."В.Петлешев"№ 1   
Директор- Даниела Атанасова
Директор:056 832078
Телефони Канцелария:056 816322
Е-mail: [email protected]

Детска градина "Ханс Кр. Андерсен" е общинска детска градина намираща се в к-с Лазур. Децата са разпределени в 12 групи в три самостоятелни павилиона на ул. "Поп Грую" №71 и четири групи намиращи се на ул. "Васил Петлешков" № 1 - филиал на детската градина.
За децата се грижи екип от специалисти по предучилищна педагогика, музика, физическа култура и спорт - плуване, медицински специалисти, административен и непедагогически персонал.
Детската градина е построена през 1977 г. През 2010 г. по Оперативна програма "Подобряване на образователната инфраструктура в Община Бургас" се обнови централната част с комфортна, модерна и достъпна образователна среда за всички деца. Реконструиран е плувния басейн, в който се провеждат занимания по спорт плуване за деца от подготвителни 5 и 6 години групи.
В двора на централната детска градина има мини футболно игрище и еко кът на открито, обновени площадки за игра с модерни съоръжения. От 2019 г. на двора бяха обособени и класни стаи за обучение на открито по Общинска програма "Четири годишни времена за здравето на нашите деца".
През 2018 г. отвори обновената сграда на филиала. Модерната сграда разполага с 4 групи, физкултурен салон, сцена, стая за индивидуална работа, стая за изкуства, административен блок, медицински кабинет. В просторния двор всяка група има собствена площадка. Има изграден микро стадион.
Детската градина работи по национални програми и проекти свързани с образованието на децата. Има спечелени три европейски образователни проекта с партньори от цяла Европа.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://www.andersenbs.com/

Детска градина "Х.К.Андерсен"

 
 

22. Детска градина  “Калинка” - кв. Рудник с филиал в кв. Черно море

Детска градина “Калинка” - кв. Рудник с…

Адрес: Гр.Бургас кв.Рудник ул."Йорд.Николова"№31
Директор: вр.и.д. Росица Николова
Телефон Директор: 05518/2308, дж.0879562312
Телефони Зам. - директор/и: 0879562313
Телефони Канцелария: 0879562311
филиал кв.Черно море ул."Атанас Буров"№16 тел:0879562312    
Е-mail: [email protected]

ГАЛЕРИЯ

В детската градина се отглеждат и възпитават 120 деца от 2 до 7г. възраст, в две сгради - централна градина в кв.Рудник и филиал в кв.Черно море. Децата с желание посещават детската градина, обгрижени от квалифицирани учители. С децата се работи за развиване на индивидуалните способности.

Екипът на детската градина участва в множество проекти за услояване на българския език, за приобщаване на родителите като партньори в образователния процес и за въвеждане на информационните технологии в детската градина.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://gradinkakalinka.com

Детска градина "Калинка"

23. Детска градина “Златна рибка”

23. Детска градина “Златна рибка”

булевард " Димитър Димов " - до Летен театър
Директор Катя Чиликова
Телефон Директор: 056 / 82 00 57
Телефони Зам.-директор/и: 056 / 82 00 57
Телефони Канцелария: 056 / 82 00 57
Е-mail: [email protected]

Детска градина "Златна рибка" е единствената детска градина, разположена в крайморския парк, само на метри от морето.
Уникалното местоположение е залог за здравеопазването и каляването на децата.
Паркът с многообразието на растителни и животински видове, съдейства за формиране на екологични норми и поведение, и за успешна учебно-възпитателна работа.
Нетиповият вътрешен архитектурен план на ДГ "Златна рибка" осигурява много функционалност, уют и възможност за многообразни творчески решения, а това допринася за бързото адаптиране на децата към условията, за създаване на позитивни, творчески емоции.
Децата се отглеждат в четири възрастови групи и за тях се грижи високо квалифициран персонал.

За повече информация посетете нашия сайт на адрес: https://zlatnaribkabs.eu/

Детска градина"Златна рибка"

24. Детска градина “Вълшебство”

24. Детска градина “Вълшебство”

Адрес: гр.Бургас, ж.к "Бр. Миладинови", ул."Одрин"1 и филиал-ж.к"Лазур", ул."Места" 104
Директор: вр.и.д. Цветана Хинкова
Телефон Директор: 056541288
Телефони Канцелария: 056530133
Е-mail: [email protected]

Във вълшебен свят се потопете, а ключа към него в детските сърца търсете!!!


За повече информация посетете нашия сайт на адрес: http://valshebstvo.com

Детска градина “Вълшебство”

25. Детска градина “Синчец” с филиал в кв. Горно Езерово

Изображение 1057966

Адрес: гр. Бургас, ул."Цар Асен"34
филиал кв. Горно Езерово,  ул. Дружба 1, тел:056 / 891026
Директор: вр. и.д. Стефка Желязкова
Телефон Директор: 056 / 842408
Телефон канцелария: 056/ 842408
Е-mail: [email protected]
Сайт: https://sinchec.eu/

 

ГАЛЕРИЯ

ДГ "Синчец" гр. Бургас е разположена в центъра на града и е градина с утвърдени традиции.  В детското заведение се обучават 170 деца разделени в 5 градински групи - 4 групи в  основната сграда и 1 смесена във филиал Горно Езерово.
За децата се грижат квалифициран педагогически, помощен персонал и мед.специалист.
Детското заведение предлага и допълнителни педагогически дейности - английски език,  изобразително изкуство, модерни танци и футбол от ДФК "Звездичка".

Детска градина "Синчец"

26. Детска градина “Пламъче”

26. Детска градина “Пламъче”

ж.к. "Лазур", ул.Т.Каблешков 1
Директор: вр.и.д. Павлина Панайотова
Тел. 056/837 592; 0879813563
Канцелария: 056/837 592
e-mail: [email protected]

ДГ "Пламъче" съществува от 1993г. след обединяването на бившите градини №13 и №23.

В детското заведение функционират 1 яслена и 7 градински  групи с общо 226 деца, разпределени както следва:

1 яслена група
1 първа група
2 втори групи
2 подготвителни групи 5 год.
2 подготвителни групи 6 год.

През 2011 г. в детското заведение бе извършен основен ремонт (саниране и обновено обзавеждане в групите).
Колективът е от професионалисти - хора квалифицирани, можещи и даровити. Състои се  от 15 педагози, 2 мецицински специалисти, 17 човека непедагогически персонал.

Очакваме Вашите деца в техният уютен и грижовен втори дом!

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://plamache.iaabg.eu/

Детска градина "Пламъче"

27. Детска градина  “Слънце”

27. Детска градина  “Слънце”

Адрес: гр. Бургас ул. "Оборище" №107
Директор Зафирка Иванова
Телефон Директор: О56/549 792
Телефони Канцелария: 056/ 54-04-65
е-mail: [email protected]

ДГ " Слънце " е разположена в центъра на град Бургас, в двуетажна сграда, с помещения отговарящи на всички изисквания за пълноценното отглеждане и възпитаване на деца. За свободните игри и занимания има на разположение озеленен и обезопасен двор, на който са обособени детски площадки за всяка група.
През 2012 година, сградата беше санирана, газифицирана и с напълно подменена дограма.
В детската градина се отглеждат, обучават и възпитават деца от 3 до 7 годишна възраст, разделени в шест групи. Всяка група разполага с добре обзаведени многофункционални помещения, в
които са обособени разнообразни кътове за занимания и игри, провокиращи творческото въображение на децата.
В ДГ "Слънце" работят и творят специалисти, които уважават детската личност. Квалифициран екип от директор, 12 детски учители, 1учител по музика, 2 медицински сестри, помощник възпитатели и помощен персонал, обгрижват с много обич децата.
Служителите полагат усилия за оформянето и поддържането на спокойна, уютна и развиваща среда, в която всеки ден за децата да бъде различен и изпълнен с полезни и приятни часове.
В ДГ " Слънце " децата получават :
• сигурност и подкрепа;
• уважение и пълноценно общуване;
• целенасочена предучилищна подготовка;
• Право на избор и изява.
По избор на родителите се осигуряват допълнителни занимания :
музикално - театрално ателие, креативно ателие и изобразително изкуство. Школите се водят два пъти седмично от професионални педагози и специалисти.
В ДГ "Слънце" се акцентира върху изграждането на пълноценен детски свят. Провокират се потенциалните заложби на децата, стимулират се личните им изяви. Свободата, която се гарантира на учителите дава на децата възможност за пълноценно детство.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://slancebs.com/

Детска градина  "Слънце"

28. Детска градина “Чайка”

ДГ "Чайка"

ж.к. Меден рудник" зона А срещу бл.427
Директор: Димитринка Топалова
Тел. 056/853717
Канцелария: 056/852419
e-mail: [email protected]

Детска градина ,,Чайка" е модерна, красива и приветлива детска градина с утвърдени традиции и престиж, с достойно място в сферата на предучилищното образование в град Бургас.

Намира се в зона А на най- големия бургаски комплекс ,,Меден рудник" до бл.427.

В детското заведение се възпитават и обучават 380 деца от 1 до 7 годишна възраст разпределени в 13 групи- 11 градински и 2 яслени групи.

Детска градина ,,Чайка" е със съвременна модерна материална база, благоприятна за обучение , възпитание и игра , в която децата  растат здрави, спокойни, щастливи и уверени във своите възможности. Разполага  със закрит басейн, физкултурен салон, театрална зала, просорни занимални .Децата получават качествена предучилищна подготовка и възпитание от професионалисти, които умело съчетават   своя опит , традициите и новостите в предучилилищното образование.Учебно възпитателната работа се осъществява в съответствие с държавните образователни стандарти  одобрени от МОН и съобразени с възрастовите и индивидуални потребности на децата.Тук децата се чустват обичани, значими, и ценени.Детска градина ,,Чайка" е любимо място , където децата могат да играят, да опознават света, да изразяват своите умения и таланти, да се развиват, да творят и успяват.

Детската градина предлага допълнителни дейности:

 • Ранно чуждоезиково обучение- английски език- безплатно;

 • Плуване- безплатно;

 • Модерни танци;

 • Футбол;

 • Художествена гимнастика;

 • Приложно изкуство

За повече информация посетете нашия сайт на адресhttp://cdg-chaika.com

 

29. Детска градина “Здравец”

29. Детска градина “Здравец”

ж.к"Изгрев"- парк "Изгрев"
Директор: Янкова
Тел. 056 860 875
Канцелария: 056 860 964
e-mail: [email protected]

На градината душата
казват , че е в нас децата .
Затова не остарява -
вечно млада тя остава.

Детска градина "Здравец" се намира в сърцето на красивия парк ,,Изгрев ".
В детското заведение функционират четири групи с деца на възраст от 3 до 6 години. Децата в тях
се обгрижват от високо квалифициран педагогически персонал и  помощно - обслужващ персонал . Екипът
на детската градина е част от голямото семейство на Български червен кръст . От 1998 г. Детското заведение е член на движение " Син флаг " .У децата се  възпитава отношение и се формира
готовност за екологосъобразен живот.

Успоредно с най - важната цел - опазване здравето на децата и развитие  на детската индивидуалност, колективът работи за стимулиране на социални  компетентности и формиране на отговорности у де
цата , превръщане на детето в личност, притежаваща необходимите знания и  умения да се социализира и ангажира, да се развива и изявява.

През годините детското заведение се утвърждава като дом на детската радост и развитие на  таланти. Осигурени са постоянни форми за до пълнителна работа с децата - английски език, хореография - народни и спортни танци, футбол.

Общински детски комплекс - Бургас е  дългогодишен партньор в процесите на  възпитание и обучение на децата. В детската градина са организирани следните безплатни до пълнителни дейности за работа с децата - лечебна физкултура, екология, рисуване и религия.

С много любов, грижовност и всеотдайност,  екипът на детското заведение обучава и възпитава децата на Детска градина "Здравец".

За повече информация посетете нашия сайт на адрес: https://dgzdravec.eu/

Детска градина "Здравец"

30. Детска градина “Раковина”

ДГ "Раковина"

гр.Бургас, ул."Христо Ботев" №48
Директор: Димитричка Господинова
Телефон Директор: 056 542033
Телефони Канцелария: 056 545948
Е-mail: [email protected]

ГАЛЕРИЯ

Детска градина "Раковина" се намира в Централна градска част.В детската градина се възпитават и обучават, съгласно Държавните образователни стандарти за предучилищно образование и подготовка за училище, 263 деца, разпределени по възрастов признак в 8 групи. Разполага с богата материална база - слънчеви и просторни занимални, кабинети за работа на децата, физкултурен салон, озеленен двор. Към сградата на детската градина са монтирани велостоянки.
Детска градина "Раковина" е с утвърдени традиции и престиж в системата на предучилищното образование и обществения живот на град Бургас.

За повече информация посетете нашия сайт на адрес: http://dgrakovina.eu

Детска градина  “Раковина”

31. Детска градина “Златното ключе”

14. ЦДГ N20 “Златно ключе”

Адрес: ул."Сливница" №86
Директор Марияна Бойчева
Телефон Директор: 056/841 612
Телефони Канцелария: 056/843 245
Е-mail: [email protected]

В красивият, морски Бургас, в града на поети, художници, певци ... има едно приказно място... наречено
Детска градина "Златното ключе".
От там започва синята утрин, която събира усмивките на детските лица, на слънчевите зайчета, отразени в очите им като милион слънца.
Вълшебствата на Златното ключе започват с неотразимия детски смях, на палавниците, които сами се нарекоха "златно" момиче и "златно" момче.
Детска градина "Златното ключе" е градина с традиции, утвърден престиж и заемаща достойно място в предучилищното възпитание и обществен живот на града ни. Бургас познава децата на "златното ключе", тези малки "златни" момичета и момчета, чиито изяви радват както родители, така и обществеността ни. Многобройни са участията ни в концерти, изложби, радио, телевизионни предавания и получените грамоти и отличия. Плод на творческата триада слово-музика-живопис са издадените две самостоятелни книжки "Вълшебствата на Златното ключе" и първите детски мюзикъли. Детската градина предлага допълнителни педагогически дейности - английски език, рисуване, танци, футбол от ДФК "Звездичка". Целият екип работи по посока единен възпитателен процес активно взаимодействие между родители, учители, общественост и институции. Днес в детската градина работят високо квалифицирани детски учителки с творчески дух и професионализъм се грижат за 265 деца, разпределени в осем групи. Еипът на детската градина работи с много любов и всеотдайност за отглеждането и възпитанието на децата, на бъдещите стопани на Бургас, граждани на България и света.
Детската градина подържа традициите, творческия дух и професионализма, за да могат още много поколения деца да се докосват до магията на "Златното ключе" и да откриват мъдростта, познанието, красотата и вълшебството на приказното детство.

З наещи  К расиви
Л юбознателни  Л ъчезарни
А мбициозни  Ю биляри
Т алантливи  Ч аровни и
Н еповторими  Е динствени!
О бичани  

Това сме ние...

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://www.zlatnotokluche.com/ - сайта не е достъпен

Детска градина "Златно ключе"

32. Детска градина “Синчец” - кв.Банево

32. Детска градина “Синчец” - кв.Банево

кв.Банево,ул."Хаджи Димитър"№13
Директор: вр.и.д. Галина Дакова
Телефон Директор: 0879827081
Телефони канцелария: 056/850321, 0879827082
Е-mail: [email protected]

ДГ "Синчец"-кв.Банево се намира на 17 километра от центъра на гр.Бургас,в квартал Банево.Сред китна зеленина,тишина, спокойствие и чист въздух.Сградата на детската градина е нова построена през 2013г. и отговаря на всички изисквания за съвременно детско заведение.
В ДГ се отглеждат деца от 2 до 7 години разпределени в 3 групи. В центъра на педагогическото взаимодействие е поставена личността на детето с цел максимално развитие потенциала на всяко дете. Ежедневната работа с децата се осъществява от 6 детски учителки с висока професионална квалификация. С много любов , грижовност и всеотдайност екипът в детското заведение обучава и възпитава част от децата на град Бургас.
Има допълнителни дейности по желание на деца и родители. В детската градина са обособени билкова градина и овощна градина.
Всяко ново постъпило дете засажда със своите родители дърво в двора на ДГ.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://dg-sinchec-banevo.com/

Детска градина "Синчец"

33. Детска градина “Теменуга”

ДГ ТЕМЕНУГА

Адрес: с. Равнец, ул. "Гагарин" № 19, Община Бургас
Директор: Андония Водиничарова
Телефон канцелария: 055172381
Е-mail: [email protected]

Детска градина "Теменуга" се намира в село Равнец, само на 20 километра от град Бургас.
Открита през 1963 година с една смесена група. През 1972 г. във военният дом е отворена втора детска градина с три групи. От 1995 година двете детски градини са обединени в една.

Детското заведение разполага с просторна и слънчева база. За децата се грижат квалифицирани педагози и помощен персонал.

Ежедневието на децата е весело и интересно. Има много празници, които протичат вълнуващо за всички. Децата обичат и с желание изпълняват химна на нашата детска градина:

ТЕМЕНУГА

1. Всеки ден в "Теменуга"
се събират рой деца,
тук щастливо живеем
и пеем песента.

Припев:
Тя е прекрасна,
тя е вълшебна,
тя е потребна
на всичките деца.
Да, да, да учим и пеем,
добре живеем
в нашата гдадина
градината мечта!

2. Ний умора не знаем
във градината добра
тя сияе и грее
от усмивки на деца.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: https://temenuga.eu/

Детска градина "Теменуга"- с.Равнец

34. Детска градина “Пролетна дъга” с. Маринка с филиал в с. Извор

34. Детска градина “Пролетна дъга” с. Маринка…

с.Маринка, ул. "Лазар Маджаров "4 Б
Директор Гергана Вълкова
Телефон Директор: 0885229389
Телефони Канцелария: 059192396
Е-mail: [email protected]

Детска градина "Пролетна дъга" се намира на 13 км. южно от град Бургас, в едно от най бързо развиващите се села в областта - с. Маринка. Селото е известно с чистия въздух, добре изградената инфраструктура, новата канализация и постоянно развиващата се културна дейност.

Детската градина е изградена през 2016 г. - просторна двуетажна сграда, разполагаща с модерно оборудвана кухня, занимални с ИКТ оборудване, спортен салон и зала по интереси. Отвън се намира прекрасна детска площадка. За екологичното възпитание на децата са изградени опитно поле и скален кът, където децата ще полагат грижи за цветя, билки и зеленчуци, както и огромна зелена площ за игра и ситуации на открито.

В детската градина има три групи - една първа /2-3-4 годишно деца/, една втора /4-5 годишни деца/ и разновъзрастова подготвителна група / 5-6-7 годишни деца/, с общ капацитет за 72 деца. Приема на деца е през цялата година.

Осигурен е безплатен транспорт за децата от с. Извор, с. Твърдица и с. Димчево.
Детската градина предлага допълнителни педагогически дейности - английски език, народни танци, футбол.

 Работим по  международни,национални и общински програми и проекти свързани с образованието на децата. 

 Вратите на детското заведение са винаги широко отворени за родители.

 Екипът с много любов и всеотдайност се грижи за отглеждането и възпитанието на децата. Тук работят учители и помощник-възпитатели с висока квалификация и творчески дух.

Повече информация можете да откриете на нашия сайт: http://www.dgproletnadaga.com/

Детска градина “Пролетна дъга” 

36. ДГ"Морско конче", филиал към ДГ"Раковина"

Изображение 1057616

Адрес: гр.Бургас ж. к. "Братя Миладинови" до бл.156
Директор: Димитричка Господинова
Телефон директор: 056/542033, 0885228879
Администрация:0876682474
e-mail: [email protected]

Детска градина "Морско конче" е новопостроена, просторна двуетажна сграда, която отваря врати през септември 2022 г. Намира се в ж.к. Братя Миладинови до бл. 156 и е филиал към ДГ"Раковина".

В детската градина функционират четири групи с деца на възраст от 3 до 6 години.

Ние предлагаме:

 • Модерна и съвременна материална база, съобразена с потребностите на децата.
 • Озеленено дворно пространство с обособени площадки за игра.
 • Добре организирана образователна среда, просторен физкултурен салон, площадка по безопасно движение по пътищата.
 • Допълнителни занимания по интереси.
 • Високо квалифициран педагогически екип, способен да осъществява образованието и възпитанието на децата на високо конкурентно ниво за успешна реализация в училище, екип от високо отговорни личности, проявяващи толерантност, загриженост и зачитане на човешкото достойнство; прилагащи творческо и критично мислене в осъществяване на учебно-възпитателния процес за утвърждаване на младия човек като гражданин на Република България и света.
 • Прилагане на съвременни педагогически технологии и стратегии.
 • Работа по Национални програми и проекти.
 • Грижа, внимание и толерантно отношение към всяко дете.
 • Приобщаващо образование чрез осугуряване на подкрепа за личностно развитие на децата.
 • Психолог, ресурсен учител и логопед – превенция на проблемно поведение, обучителни затрунения, психологична подкрепа на децата и техните семейства.

Повече информация можете да откриете на нашия сайт: dgrakovina.eu

ДГ"Морско конче", филиал към ДГ"Раковина"