7 април-Световният ден на здравето

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 7 Април 2022
Публикувано от: Мария Даскалова
7 април-Световният ден на здравето

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Световният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964 г.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините“.

Тази година събитията за отбелязването на празника в Бургас започнаха от 6 април. В навечерието на празника Община Бургас организира тържествено събрание, на което бяха поздравени с настъпването му медицинските специалисти от „Детско и училищно здравеопазване“; детски ясли; детска кухня и здравни медиатори – хората, които с труда си ежедневно дават всичко от себе си за подобряване здравето на нашите съграждани.

На събранието официален гост бе д-р Антонио Душепеев – председател на Постоянната комисия по здравеопазване към ОбС Бургас, който поздрави здравните работници и връчи сертификати на медицинските специалисти завършили успешно обучение за „Диабетна сестра“.

Празникът продължи с поредица от тържества организирани в детските заведения, където бургаските деца с много смях, игри и забавления се запознаха с професиите на хората, които се грижат за тяхното здраве – лекари и медицински специалисти.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 558 Последна промяна: 16:20:10, 07 април 2022