УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОЕКТНИ ИДЕИ ЗА ПЛАНА ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА ПЕРИОДА 2021 - 2027 Г.

Размер на шрифта: A A A Назад
Публикувано на: Вторник, 25 Май 2021, 00:00
Валидно до: Петък, 4 Юни 2021, 00:00

Срокът за предлагане на проектни идеи, както и идеи към стратегическата рамка на Плана за интегрирано развитие на община Бургас в периода 2021 – 2027 година /ПИРО/ се удължава. До 4 юни всички заинтересовани граждани, неправителствени организации, фирми и сдружения от частния сектор може да изпращат своите предложения за бъдещото развитие на региона.

Проектни идеи и предложения може да изпращате на адрес: [email protected].

Проект на стратегическа рамка за развитие на общината за следващите 7 години  бе представен днес пред обществеността и заинтересованите страни по време на обществено обсъждане, което се проведе онлайн заради противоепидемичните мерки за безопасност срещу разпространението на КОВИД – 19.

Целта на общественото обсъждане бе да бъдат събрани и анализирани повече мнения за развитието на общината и справянето с основни предизвикателства чрез използването на съществуващите възможности.

В дебатите се включи и кметът Димитър Николов, който заяви, че е важно в обсъждането на стратегическия документ да се включат повече граждани, които да представят своите идеи за бъдещето на града и региона.

„Това ще направи програмата по-мащабна и ще помогне за по-лесното намиране на добри решения в развитието на нашата община“, допълни Николов.

Рамката на Плана за интегрирано развитие  на общината има няколко стратегически цели,  една от които  е ускоряване на социално-икономическото развитие на общността и постигането на устойчив растеж.

Друг приоритет в това отношение е да се подобри качеството на живот. Тук акцентът пада върху надграждане на постигнатото в ключови сфери на обществения живот. Амбицията е Бургас да бъде център на иновативно образование, което да осигурява подготвени кадри за бизнеса и развитието на икономиката.

Целта в сферата на здравеопазването е да продължава подобряването на условията в лечебните заведения, осигуряване на модерна апаратура и привличането на специалисти.

Сред стратегическите цели на ПИРО 2021 – 2027 са подобряването на регионалната интегрираност, устойчивото използване на природните ресурси и адаптиране към климатичните промени.

Файлове:

Форма за идентифициране на проектни идеи.docx
Номер: Форма за идентифициране на проектни идеи.docx
Дата: 25.05.2021 / 11:43

Форма за идентифициране на проектни идеи.pdf
Номер: Форма за идентифициране на проектни идеи.pdf
Дата: 25.05.2021 / 11:43

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 623 Последна промяна: 11:47:26, 25 май 2021