Учители от Испания, Великобритания, Италия, Полша и Холандия обменят опит с бургаските си колеги

сряда, 09 октомври 2013
Публикувано от: Радостин Рачев
След срещата

 

Група от 14 учители от Испания, Великобритания, Италия, Полша и Холандия посетиха Бургас за да обменят опит с местните си колеги. Педагозите се запознаха с историята, културата и  настоящето на града, изпълняваните в момента европейски проекти и програмите за развитие на образованието.

Поводът за визитата е изппълняваният от ОУ "П.Р.Славейков" - Бургас международен проект на тема: "Европа в нашите мисли, Европа в нашия живот". Проектът е по секторна програма  "Коменски" на Програма  "Учене през целия живот",  Многостранни училищни партньорства,  финансиран от Европейската комисия.

Участниците в срещата представиха образователните системи в държавите -участнички в проекта. В проекта участват училища от 6 страни с ученици на възраст от 4 до 13 години. Това са  Испания-координатор на проекта, България, Великобритания, Италия, Полша и Холандия.

През първата година на проекта учениците правят изследвания и събират материали за Средновековието в областта на науката, културата, литературата, географията, историята, местните езици, изкуствата и др.

През втората година вниманието ще бъде насочено към Новото време, социалните и екологични проблеми в наши дни.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 5189 последна промяна: 13:52:06, 09 октомври 2013