Строят покрит басейн в “Меден рудник”

петък, 03 януари 2014
Публикувано от: Стефан Минчев
Покрит басейн

Кметът Димитър Николов и директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова инспектираха започналото изграждане на нов покрит басейн в к-с "Меден рудник". В момента се извършва грубият строеж на съоръжението, което струва 1.5 милиона лева, осигурени от Община Бургас.

Басейнът ще е с дължина 25 метра. Дълбочината му е 1.80 метра, малко по-голяма от стандарта - така ще се ползва и за практикуване на бързо развиващата се в Бургас водна топка. Басейнът не е предназначен за големи състезания, а основно за детски и любителски спорт. Той ще се ползва от училищата в комплекса, от бургаските клубове в плувните спортове, както и от всеки желаещ в свободните от тренировки и занятия часове.

Край покрития басейн ще бъдат изградени трибуни с 300 седящи места. Община Бургас има изрично изискване към изпълнителя вентилационната и отоплителната система да са перфектни. Към филтриращата инсталация ще бъде включен озонатор, за да се намали до минимум използването на хлор. Басейнът трябва да заработи до края на годината.

"Логично е да се развива спортната инфраструктура там, където са децата. "Меден рудник" е "най-младият" ни комплекс, с най-много хора в активна възраст. Нямам съмнение, че плувните школи ще открият и развият стотици млади таланти там", каза кметът Николов.  

От заварен през 2007 г. един-единствен крайно амортизиран, но действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има 9. Построени са 2 нови в Морската градина /плувен комплекс "Флора"/, 1 на Минерални бани и 1 в ОДЗ "Надежда" в к-с "Меден рудник". Основно ремонтирани и пуснати в експлоатация са 2 училищни басейна /СОУ "Константин Петканов" в к-с "Меден рудник" и СОУ "Константин Преславски" в к-с "Славейков"/ и 2 в детски градини /ОДЗ "Делфин" в к-с "Меден рудник" и ЦДГ "Андерсен" в к-с "Лазур"/. Цялостна реконструкция претърпя и басейнът в Младежки културен център. През завършване е басейнът в спортния корпус към ПМГ/Френска гимназия, а новият в "Меден рудник" ще е 11-ят, пуснат в експлоатация през последните 6 години.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 8271 последна промяна: 15:57:14, 03 януари 2014