Рекламират Бургас на швейцарци като дестинация за алтернативен туризъм

понеделник, 26 май 2014
Публикувано от: Мариета Ханджиева

"Бургас  може да бъде презентиран като привлекателна дестинация за  алтернативен туризъм на швейцарски туристи. В региона има много езера, природни, културни забележителности". Това заяви Н. Пр. Регина Ешер, посланик на Швейцария в България, по време на среща с кмета Димитър Николов.

Швейцарските туристи търсят качествен туристически продукт, който обаче не се идентифицира с масовия, допълни Нейно Превъзходителство.

Посланик Ешер бе придружена от Герасим Герасимов, национален програмен директор на Швейцарско Бюро за сътрудничество, Томас Галати, отговорен за връзка с швейцарските туристи, делегация от представители на Швейцарското дружество за защита на костенурките (SIGS) и председателя на Фондация "Геа Челониа".

По време на срещата бяха обсъдени швейцарско-българските икономически отношения.

Дискутирана бе възможността в Бургас да пристигнат на визита през есента  представители на Българо-швейцарската търговска камара, които да се запознаят с възможностите за инвестиции и партньорства в региона.

Представителите на швейцарската делегация останаха очаровани от остров Света Анастасия, който посетиха по-рано днес.

"Това е уникален туристически продукт, който е запазена марка за Бургас", заяви по време на срещата Герасим Герасимов от Швейцарско Бюро за сътрудничество.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3810 последна промяна: 10:26:03, 27 май 2014