„Бургас около мен“ търси посланието на твоята фотография

вторник, 11 ноември 2014
Публикувано от: Анелия Казакова

* Изчисти обектива, направи нужните настройки и улови точния момент. После участвай в годишната изложба "Бургас около мен".

За четвърти пореден път инициативата "Бургас около мен" събира в изложба снимки на любители и професионални фотографи от Бургас и региона.  По традиция тя ще бъде експонирана в КЦ "Морско Казино" на 5-ти декември от 18.00 часа.

Срокът за изпращане на фотографиите е 20-ти ноември. Регистрация и изпращане на кадрите се случва на адрес:

http://factor.bg/Burgas_exhib_20141205.php

За участие се допускат  фотографии от всякакъв вид - портрети, пейзажи, репортажи и други - важно е изображението да разказва интересна за бургазлии история, да показва лична гледна точна към специфични или важни за Бургас места, хора или събития.

Участието няма конкурсен характер. Единствената селекция, която ще бъде направена, е да се отсеят фотографиите, които не покриват техническите критерии за печат в размер А3+ (33/48 см), фотографиите, които не отговарят на идеята на изложбата или не са подходящи за показване пред аудитория от всички възрасти. Селекцията ще бъде направена от представители на Бургаска фотографска общност.

Всеки участник може да изпрати до три снимки. Фотографиите от официалната селекция за изложбата ще бъдат отпечатани в Esstetic Studio на принтер Epson Stylus Pro 9900 с пигментни мастила UltraChrome HDR, на артистични медии Hahnemuehle - гаранция за най-високо възможно качество и дълготрайност на изображенията. По време на официалното откриването, на всеки участник в изложбата ще бъде връчено и по едно копие на фотографията му, попаднала в официалната селекция, което ще бъде отпечатано по същия начин, както и копието за изложбата, като знак на благодарност от страна на организаторите, за Вашата подкрепа.

Събитието се радва на голям интерес, а за всички реализирани изложби важи правилото броят на участниците тенденциозно да нараства. Така първото издание на изложбата участват през 2010 година събира 53 фотографи, а през изминалата 2013 година броят на желаещите да видят свои кадър в селекцията на изложбата достига 94 бургаски творци.

* Всеки, желаещ да участва, може да получи безплатна консултация относно подготовката на кадрите за печат от Естетик Студио - гр. Бургас, ул. Патриарх Евтимий 1, тел.: 0896 679 121

Последни новини

Бургазлии се преклониха пред Левски

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2683 последна промяна: 16:53:50, 11 ноември 2014