Две първи места за бургаския Строителен техникум от национално професионално състезание

понеделник, 27 април 2015
Публикувано от: Стефан Минчев
Строителен техникум

Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас (Строителния техникум), спечелиха две първи места на провелата се в Пловдив Национална панорама на професионалното образование. Това е състезание, на което децата от професионалните гимназии в цялата страна показват какво могат. Организира се от Министерството на образованието. Участват само отбори и индивидуални ученици, които вече са били класирани като първенци в своите училища и на регионални кръгове.

Безспорен успех за бургаската Строителна гимназия са завоюваните две първи и едно второ място. Толкова отличия няма нито едно друго училище с подобен профил в страната.

Отборът на цветарите от 12 "е" клас, в състав: Любен Генов, Магдалена Иванова, Христина Николова, спечели първо място в дисциплината "Озеленяване и цветарство", в конкуренция с други 14 отбора.  Ръководител на бургаските цветари е ландшафтен архитект Палмина Пакратян, преподавател в гимназията.

Десислава Костадинова от 12 "е" клас е класирана първа в "Мазилки и бояджийски покрития" и пребори други 7 свои "колеги". Втори в дисциплината "Облицовки и настилки" стана Димитър Иванов от 10 "б". Техен ръководител е преподавателят по професионално образование - инж. Ани Данаилова-Костова.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3228 последна промяна: 14:01:55, 27 април 2015