„Кредъл ъф филт” за първи път у нас – в Бургас

Понедельник, 28 Июля 2008
Публикувано от: Стефан Минчев
Cradle of filth

 * „Уикеда” и „Паникан уайаскър” също ще участват в MTV фестивала

      Култовата банда „Кредъл ъф филт” също се присъедини към компанията от музикални знаменитости, които ще вземат участие в „Спирит ъф Бургас”. Групата идва за първи път в България и ще излезе на главната сцена на MTV фестивала край морето на 17-ти август.

      „Кредъл ъф филт” се събират през 1991 г. в Съфолк, Англия. Групата е основана от вокалиста Дани, който е единствената постоянна величина в нея. Въпреки голямото текучество на музиканти, Дани успява да наложи „Кредъл ъф филт” като една от най-влиятелните днес блак метъл банди.

      Текстовете на групата са вдъхновени от литературното творчество на Байрон, Фридрих Ницше, Хауърд Лъвкрафт – наричан от самия Стивън Кинг „Краля на ужаса”, Шарл Бодлер, Брам Стоукър – ирландският автор на „Дракула”. Самият лидер на бандата Дани Филт се гримира като вампир и поддържа такъв имидж.

      „Кредъл ъф филт” идват у нас след 13 издадени албума в поджанровете мелодичен блек метъл, симфоничен блек метъл, готик метъл.

      Групата си има сайт с доста зловещ дизайн - www.cradleoffilth.com.

      „Кредъл ъф филт” имат многобройни почитатели в България, които също поддържат собствен електронен сайт /www.cradlebulgaria.com/ с форум, в който общуват помежду си, четат новини за групата на български език, организират се за посещения на концерти на Cradle в чужбина.

      Междувременно се разбра, че две от малкото български групи, получили признание не само у нас, но и в чужбина - „Уикеда” и „Паникан уайаскър”, също ще забият на феста в Бургас.

      Подробно инфо за MTV фестивала е заредено в сайта www.spiritofburgas.com, където е обявен и пълен списък на групите и изпълнителите, потвърдили участието си в най-горещото музикално събитие в Европа това лято.

Последние новости

Все новости
скачать в формате pdf Количество просмотров: 7120 последнее изменение: 00:00:00, 28 Июля 2008