Конкурсът за лого на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата продължава

Четверг, 18 Октября 2012
Публикувано от: Кристина Вълчева

*Срокът за изпращане на предложения е до 31 октомври

 

По-малко от две седмици остават до крайния срок в конкурса за лого на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г. В конкурса може да участва всеки - достатъчно е да има добри идеи, които може да изрази графично, да има отношение към културата и най-вече към  Бургас.

Правилата за участие са лесни. Предложенията за лого, заедно с контакти на автора и подписана от него декларация за авторство трябва да бъдат изпратени по е-мейл на [email protected] или на електронен носител в Пресцентъра на Община Бургас на ул. "Александровска" 26, ет. I. Крайният срок е 31 октомври, а наградата за победителя е 2000 лв. Всички изпратени лога ще бъдат представени в изложба, която ще бъде открита в навечерието на празника на Бургас - Никулден.

Оценяването и класирането на постъпилите предложения ще се извърши на два етапа. На първия постъпилите предложения ще бъдат оценени от експертно жури, в което ще вземат участие графични дизайнери, художник, представител на НПО сектора, представители на общините от област Бургас. След като журито оцени и класира предложенията, най-добрите ще бъдат обявени за гласуване от публиката, чийто глас ще е решаващ за определяне на победителя.

Логото ще бъде използвано като символ на всички инициативи, свързани с подготовката на кандидатурата на Бургас, подкрепена от общините Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе и Царево. То следва да интерпретира автентичния смисъл на концепцията за Европейска културна столица, като едновременно с това отразява спецификата на духа и културата на Бургас и региона.

Подробности за условията на конкурса са публикувани на сайта на Община Бургас, в раздел "Култура", подраздел "Фестивали, конкурси, концерти и изложби": http://www.burgas.bg/bg/info/index/717.

Актуална информация за кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата може да бъде намерена както в сайта на Община Бургас, така и на официалната фейсбук страница на кандидатурата:  https://www.facebook.com/Burgas2019

 

Последние новости

Все новости
скачать в формате pdf Количество просмотров: 5393 последнее изменение: 10:59:25, 24 Октября 2012