Китайски инвеститори с интерес да преместят свое производство в Индустриална зона Бургас

Четверг, 07 Марта 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева
инвеститори

Китайски инвеститори имат интерес да прехвърлят свое производство в областта на преработвателната промишленост в Индустриална зона Бургас. Това стана ясно по време на среща на зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев с гостуваща бизнес делегация. Китайците пристигнаха в Бургас, за да се запознаят лично с възможностите да реализират проекта си за изнесено производство в морския град.

Компанията заяви намерение да стъпи тук и  с голяма търговска верига, а продукцията от преработвателните предприятия да бъде както за вътрешния пазар, така и за експорт.

"Община Бургас може да осигури условията, които са необходими за реализирането на проекта", заяви зам.-кметът Красимир Стойчев. Той запозна потенциалните инвеститори с политиката  на Общината за поощряване на бизнес инициативите.

"При реализирането на проекта ще  имате  възможност да се възползвате от  т.нар. "бърза пътека" за административни услуги и  от преференциите за ползване и закупуване на терени", обясни Красимир Стойчев по време на срещата. Той запозна китайската бизнес делегация и с преференциите, които държавата предвижда за инвеститори Клас А.

По-късно чуждестранната бизнес делегация посети и Пристанище Бургас, за да разгледа терминала за контейнерни товари.

"Инвеститорите останаха изключително удовлетворени от условията, които им предлага Община Бургас, както и от възможностите, които им предоставя порта. Представителите на китайския холдинг дори проявиха желание да се включат в модернизацията на пристанището", коментира след срещата зам. кмета Стойчев.

 

Еще фото


Последние новости

Все новости
скачать в формате pdf Количество просмотров: 5220 последнее изменение: 11:57:17, 07 Марта 2013