Кобилата на актьора Юрий Ангелов ще помага на бургаски деца с аутизъм и ДЦП

Четверг, 07 Марта 2013
Публикувано от: Радостин Рачев
Юрий Ангелов

Актьорът Юрий Ангелов, по-популярен напоследък като руския мафиот Распутин от сериала "Седем часа разлика", обяви намерението си да предостави 2 - годишната си кобила Сорента за терапията на бургаски деца със специфични нужди, провеждана в Конна база "Бургас". Идеята осенила актьора, веднага след като научил за инициативата на Община Бургас.

Сорента е от породата Хафлингер, произхождаща от планините на Австрийския Тирол, с над 160 - годишно потекло. Тя е светло кафява с почти бяла грива и нисък ръст, особено подходящ за терапевтична езда на деца с увреждания. Кобилата е предоставена от ДП "Кабиюк" - Шумен, където е обучена за езда и впряг.

Кобилата ще бъде преместена в Конната база в Бургас в началото на май месец, около Гергьовден. В момента Сорента се отглежда в Приморско от отец Гавраил.

Хипотерапията, както още се нарича терапевтичната езда има оздравителен ефект и помага за физическата рехабилитация и за социалната адаптация на деца с аутизъм, детска церебрална парализа и Синдром на Даун.

До момента над 60 деца със специални потребности посещават терапиите в Конна база "Бургас" и бележат прогрес във физическото си и психическо състояние. С решение на Общинския съвет програмата за терапевтична езда за деца с увреждания в Конна база "Бургас" е безплатна.

Еще фото


Последние новости

Все новости
скачать в формате pdf Количество просмотров: 4866 последнее изменение: 14:24:01, 07 Марта 2013