Над 70 събития във второто издание на „Включи града“

Пятница, 08 Марта 2013
Публикувано от: Кристина Вълчева
Програма на фестивала "Включи града"

Над 70 събития включва програмата на тазгодишното издание на фестивала на изкуствата "Включи града", който ще се проведе от 22 до 24 март. Програмата вече е в завършен вид и може да бъде разгледана на сайта на фестивала www.vkluchigrada.com. Събитията са организирани в шест сегмента: артинсталации, уъркшопи, изложби, кино, концерти и пърформанс. Местата, на и около които ще се случват те, са: Културен център Морско казино, открита сцена Охлюва, Терасата, Флора, Пантеона, Стената на приказките, Графична база. Всички прояви са с вход свободен, а подробна информация за всяка от тях  - място, ден, час на провеждане и кратко описание, може да бъде намерена на фестивалния сайт. Той дава възможност програмата да се разглежда както по сегменти http://www.vkluchigrada.com/bg/programa_segments, така и по дни http://www.vkluchigrada.com/bg/programa_days.

Както миналата година, и сега в дните на фестивала, на посетителите ще бъдат раздавани книжки с програмата, които ще им помагат да се ориентират в многообразието от събития. Пред всяка една от фестивалните точки ще бъдат разположени транспаранти със събитията по дни и места. Хората, ползващи интернет през телефон или други мобилни устройства, ще могат да четат  програмата и директно през тях, като бърз и лесен достъп до нея ще им дава специално разработен QR код, който ще бъде поставен на видни места във фестивалната зона.

И тази година посетителите ще имат възможност да събират печати за посетени събития, като наградата за посетилия най-много събития от  "Включи града", ще е водолазен курс и билет за Фестивала на пясъчните скулптури. 

За най-любопитното от фестивалните дни интересуващите се ще може да научават от Новините в сайта на Община Бургас www.burgas.bg, сайта на "Включи града" www.vkluchigrada.com, както и фейсбук страниците на фестивала и на "Бургас2019" https://www.facebook.com/Burgas2019.

За добрата информираност на всички, които се интересуват от случващото се и предстоящото във "Включи града" ще се грижат и нашите медийни партньори - културен гайд "Виж! Бургас" http://vijburgas.com/, най-големият български фестивален портал Festivals BG  http://festivals.bg/ и танцовият портал BG Dancer  http://bgdancer.info/.

 

Фестивалът "Включи града" се организира в рамките на проект на Община Бургас  "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", Договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

 

"Включи града" е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

 

Последние новости

Все новости
скачать в формате pdf Количество просмотров: 3117 последнее изменение: 12:34:15, 08 Марта 2013