Напусна ни големият български актьор и бургазлия Георги Калоянчев

Вторник, 18 Декабря 2012
Публикувано от: Радостин Рачев
Последното завръщане на Калата в родния Бургас по време на Никулденските тържества през 2009 г.

На 87-годишна възраст почина големият и обичан от всички български артист и бургазлия Георги Калоянчев. Кметът Димитър Николов изпрати съболезнователен адрес до семейството, близките и приятелите на Калата.

"От свое име и от името на всички бургазлии изказвам най-дълбоки и искрени съболезнования по повод кончината на големия български актьор и един от най-известните и талантливи бургазлии. Бургас се присъединява към мъката ви и скърби заедно с вас за тежката загуба. Но ние, неговите съграждани, сме убедени, че се прощаваме само с физическия образ на Калата. През екрана той ще продължи да влиза в нашите и във всички български домове като драг гост. Ще продължи да ни разсмива с великолепните си роли, както го е правил цял живот. «Жив съм, ваш съм!" - така се казва автобиграфична му книга и такъв ще остане той в сърцата ни - жив и наш! Поклон пред светлата му памет!", се казва в съболезнователния адрес.

Веднага след оповестяването на тъжната новина, кметът Николов прекъсна сесията на Общински съвет - Бургас и обяви едноминутно мълчание.

Последното завръщане на Почетния гражданин Георги Калоянчев в родния Бургас бе през 2009 г., когато заедно с кмета Димитър Николов, запали коледните светлини на града. В памет на големия български актьор, Община Бургас ще изпрати кадри от Никулденския концерт през 2009 г. до редакциите на всички медии.

скачать в формате pdf Количество просмотров: 26087 последнее изменение: 08:54:13, 19 Декабря 2012