Преброяване на населението и жилищният фонд в Република България '2011

Четверг, 04 Ноября 2010
Публикувано от: Димитринка Костадинова


Целта на "Преброяване'2011" е да се осигури надеждна и изчерпателна информация за населението и жилищния фонд в страната. Чрез него ще се получат статистически данни за броя и състава на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност и други демографски и етно-културни признаци, за размерите и характеристиките на сградния и жилищен фонд, за условията на живот на хората.


За последен път българското население е било преброено през 2001 година. Европейският парламент е определил 2011 за годината, в която ще се проведат преброявания във всички страни - членки на Европейския съюз, с цел да се осигури съпоставимост и сравнение на данните в различните държави.


Всеки, който желае да бъде назначен за преброител или контрольор, може да си набави необходимите бланки за кандидатстване по-долу от файлове и ресурси.


Необходимите документи могат да бъдат набавени и от сайта на Национален статистически институт (www.nsi.bg/census2011/).

В срок до 10 декември 2010
трябва да се принтират, попълнят и подадат с приложен оригинал на фотоснимка (закачен, а не преснет или залепен на формуляра) и копие от диплома за най-висока степен на завършено образование в Центъра за административно обслужване на граждани /входът му е на гърба на Общината/, в териториалните дирекции или в съответните кметства.

 


Последние новости

Все новости
скачать в формате pdf Количество просмотров: 8246 последнее изменение: 09:26:22, 04 Ноября 2010