Коледна история за добрите непознати и роднините

Понеделник, 10 Декември 2012
Публикувано от: Стефан Минчев
Коледна история за добрите непознати и роднините

Богдан Жeков - обикновен и скромен бургазлия. В навечерието на Коледа бихме желали да ви разкажем за една неговата постъпка, защото за добрия пример и добрите хора трябва да се говори.

Съвсем наскоро Богдан и няколко негови приятели научават, че на улица "Патриарх Евтимий" в двора на жилищна кооперация се е подслонил  и гасне човек в лошо здравословно състояние. Това е 44-годишният Светослав. Богдан и приятелите му го прибират и временно му осигуряват  жилище, изкъпват го, обличат го, хранят го.

За съжаление състоянието на Светослав се влошава и в момента той се намира в болница. След направения преглед се оказва, че вероятно има гангрена на единия крак и се налага ампутация.

Най-тъжното в цялата история е това, че Светослав си има в Бургас майка, леля и син, които не искат да се грижат за него.

През цялата зима на 2011-2012-та година той е живял в общинския приют за бездомни. С решение на местния парламент му е присъдена и еднократна финансова помощ. Сега състоянието му е такова, че се налагат или семейни грижи, или специализирана помощ от държавата.

Община Бургас вече подаде сигнал до директора на регионална дирекция "Социално подпомагане", за изпращане на експерти и изготвяне на социален доклад за Светослав, от който зависи евентуалното му настаняване в специализирана институция.

"Гордея се, че в Бургас живеят хора като Богдан ", заяви кметът Димитър Николов, който днес изпрати поздравителен адрес до Богдан Жеков.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4640 Последна промяна: 10:58:25, 11 Декабря 2012