Топ математици от далечния изток идват в петък

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 18 Декември 2012
Публикувано от: Стефан Минчев
Топ математици от далечния изток идват в петък

Късно в петък у нас пристига делегация известни математици от Тайланд, Тайван, Филипините и Индонезия. Те са част от организационния комитет на световното математическо състезание, което ще се проведе в Бургас през лятото на следващата година.

Делегацията води д-р Вен-Хсиен Сун - Председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание и Президент на Фондация за математическо образование "Чиу Чанг" в Тайпе. Придружават го проф. д-р Ибрахим Бафадал от Министерство на националното образование в Република Индонезия, д-р Саймън Чуа - Президент на гилдията на преподавателите по математика на Филипините, д-р Прамот Каджорнпай, г-жа Ниджвадее Джареанкиатбоворн, г-жа Порнпун Интрапрасерт - и тримата от Министерство на образованието в Тайланд.

Целта на посещението е да се обсъдят организационните въпроси по посрещането на над 1000-та участници от цял свят, журито на състезанието и подборът на задачите.

От българска страна в срещата ще участват зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева, академик Петър Кендеров - председател на Съюза на математиците в България, и представител на родното образователно министерство.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 25328 Последна промяна: 14:31:59, 18 Декабря 2012