Бургас става Нови Орлеан на 25 март

Размер на шрифта: A A A Назад
Пятница, 15 Марта 2013
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургас става Нови Орлеан на 25 март

На 25 март бургазлии ще чуят автентичен креолски джаз от Ню Орлийнс. На тази дата от 19.30 часа в Културен дом на нефтохимика ще се развихрят "The Paulin brothers", в компанията на Димитър Димитров, Вили Стоянов, Мишо Йосифов и Петър Момчев.

Спектакълът представят Блага Димитрова и Американското посолство, със съдействието на Община Бургас. Той се нарича "Истински истории от "Марди Гра" и включва още изложба и прожекция на филм.

"Марди Гра" идва от френски и означава "Изобилен вторник". Това е последният ден преди постите, в който се яде богата, тлъста храна. Повече от век този ден се отбелязва в много страни с пъстър фестивал.

В родното място на джаза - Ню Орлийнс - Марди Гра е величествен празник, който продължава повече от 3 седмици и завършва на Изобилния вторник. За първи път на 25 март бургазлии ще имат възможността да се запознаят с тази традиция и културата на Нови Орлеан.

В духа на оригиналния фестивал, дрескодът ще бъде карнавален и актьори ще пресъздадат атмосферата на Марди Гра, преоблечени в типични цветове и костюми.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4654 Последна промяна: 12:41:48, 15 Марта 2013