С документалния филм ВИТОША стартира СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА 2013

Размер на шрифта: A A A Назад
Пятница, 15 Марта 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева
С документалния филм ВИТОША стартира СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА 2013

11-тото издание на кинофестивала "София филм фест на брега 2013" официално стартира с документалния филм "Витоша" на режисьора Любомир Младенов, който беше представен от бургазлийката Светла Цоцоркова, ученичка на големия режисьор Георги Дюлгеров, който също е родом от Бургас.

Ценителите на седмото изкуство се събраха снощи в 18:30 часа пред общинско кино "АБ", помещаващо се в ДТ "Адриана Будевска" , за да се насладят на музикалния поздрав на Бургаския духов оркестър, който беше подготвил програма от нежни валсове.

След прожекцията на първия филм публиката имаше възможността да зададе въпроси на самия Любомир Младенов.

Тази година изданието е в памет на Йорданка Ингилизова - създател на фестивала за Бургас. Делото й продължават двете й дъщери, като Аля е и член на бургаското жури, което се оглавява от Христо Димитров - Хиндо. Фестът стартира с кратко филмче в памет на г-жа Ингилизова, което завърши с бурните аплодисменти на публиката и беше официално открит от Борислав Чакринов - директор на ДТ "Адриана Будевска", Георги Дилгеров, Хиндо и Димитър Маджаров - директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти".

"София филм фест на брега" ще продължи до 22 март с богата програма от филми показвани на кинофестивала в Кан и Берлинаре. На финала на фестивала ще бъдат връчени две награди "Сребриста чайка" за най-добър филм, според журито и според класацията на публиката. Зрителите ще могат да гласуват след всяка прожекция.

Билети за кино събитието  могат да бъдат закупени от касата на театъра, като редовната им цена е 7 лв., 5 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Предлагат се също абонаментни карти за цялата програма на фестивала.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5028 Последна промяна: 18:21:32, 15 Марта 2013