Азербайджанският Сумгаит иска да се побратими с Бургас

Сряда, 3 Април 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Азербайджанският град Сумгаит има желание да се побратими с Бургас. Това стана ясно  по време на среща на кмета на община Бургас Димитър Николов с Н.Пр. Емил З. Каримов, Посланик на Република Азербайджан в РБ.

"Двата града са динамично развиващи се в икономическо и културно отношение, и задълбочаванeто на контактите между тях би било изключително  полезно както за бизнеса, така и за приятелските взаимоотношения между двете страни", заяви  дипломатът.

Сумгаит е  индустриален  град, разположен на крайбрежието на Каспийско море,  на 30 км. северно  от столицата на Азербайджан - Баку.

"Убеден съм, че едно бъдещо сътрудничество ще бъде ползотворно.Освен бъдещо партньорство в енергийния и туристическия сектор, можем да насочим усилия и за подобряване на обмена  на студенти от  Бургас и Сумгаит", заяви кметът Николов.

Негово превъзходителство сподели, че е очарован от Бургас, който посещава за първи път

Дипломатът  поднесе комплименти към кмета Димитър Николов за усилията му да превърне морския град в  атрактивна туристическа дестинация и  привлекателно място за живеене и професионална реализация.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5863 Последна промяна: 15:08:00, 03 Апреля 2013