Седмица на здравето стартира на 7 април

Петък, 5 Април 2013
Публикувано от: Радостин Рачев

Световният ден на здравето - 7 април ще бъде отбелязан в Бургас с поредица от събития, включени в новата общинска кампания Седмица на здравето на отдел "Здравеопазване и превенции" в Община Бургас. Една от първите дейности от кампанията е еко поход до местността "Пода" на 7 април /неделя/.

В рамките на кампанията ще бъдат проведени още спортни мероприятия, изложба от рисунки, викторини, спортно-подвижни игри и здравни обучения в редица детски и учебни заведения в Бургас. Това са ЦДГ № 28 "Детелина", ЦДГ № 14 "Здравец", ЦДГ № 7 "Синчец", ЦДГ № 10 "Слънце", ОДЗ № 15 "Моряче", ОДЗ № 2 "Звездица - Зорница", ОУ "Васил Априлов", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Княз Борис I", ПГЕЕ "Константин  Фотинов" и др.

На 12 април стартира първото обучение на здравно - образвателна група с млади хора по подхода "Връстници обучават връстници". Продължителността на обучението на групата е 6 месеца и ще се разглеждат изцяло здравни теми.

Дейностите целят да повишат знанията на децата и подрастващите млади хора за здравословния начин на живот, да подобрят тяхното здраве като стимулират активния спорт, да се хранят здравословно и предпазват от различни видове заболявания, да се намали риска от социално значими заболявания /диабет, затлъстяване, гръбначни изкривявания, ХИВ/СПИН/.

Партньори на Община Бургас в кампанията са РЗИ, Общински младежки клуб "J.J.Cool A", БМЧК и скаутски отряд "Стефан Стамболов" към националната скаутска организация.

Мероприятията ще се провеждат в удобно за участниците време, място и час в рамките на седмицата.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4212 Последна промяна: 14:08:45, 05 Апреля 2013