Н.Пр. Матиас Хьопфнер: Ще фаворизираме сътрудничеството си в сферата на образованието

Четвъртък, 6 Юни 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева

"Ще фаворизираме сътрудничеството си в сферата на образованието и по- конкретно професионалното обучение, защото то има положителен ефект за редуциране на младежката безработица. Община Бургас е достоен пример за подобно партньорство". Това заяви посланикът на Германия Н.Пр. Матиас Хьопфнер  по време на среща с кмета  на  Община Бургас Димитър Николов.

Всяка година желаещите да продължат образованието и обучението си в немския град Дегендорф бургаски гимназисти се увеличават чувствително - това е най-неоспоримото доказателство, че нашите младежи намират професионална реализация там, допълни бургаският градоначалник.

Николов подчерта, че немският пример за дуално обучение е работещ и Община Бургас се опитва да го въведе  в по-широки мащаби и на местно ниво.

  "Нашата политика е да убеждаваме инвеститорите да обучават млади кадри, които в момента се подготвят по специалността", допълни  Николов, акцентирайки върху няколко успешни  практики.

Негово превъзходителство не спести комплиментите си към успешното управление на бургаския кмет.

"Не съм изненадан, че Бургас е най-добрият град за живеене и местните хора ви харесват. Това се дължи на акцентите във вашата политика, насочени към повишаване качеството на живот на бургазлии", заяви по време на срещата още Н. Пр. Матиас Хьопфнер. Според дипломата, това че градът е първенец по усвояване на европейски средства, дава своят очакван ефект - бургазлии са в челните места по еврооптимизъм.

Положителното развитие на региона като дестинация за морски,  но и за културен, екологичен, археологичен и балнеологичен туризъм,  води до увеличаване на  броя на туристите от Германия, които от тази година пътуват и с личните си автомобили до Бургас и региона, обяви кметът, позовавайки се на данни от туроператори, работещи на немския пазар.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3990 Последна промяна: 15:16:49, 06 Июня 2013